Fenerbahçe’nin transfer uçakları durmadı, Galatasaray’a suçlama!

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan transfer ettiği Fred ve Marsilya'dan aldığı Cengiz Ünder İstanbul'a geldi. Sarı lacivertli yönetici Selahattin Baki, Fred transferini bozmak için Galatasaray'ın çaba gösterdiğini söyledi.

Spor 13 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Fred'den Fenerbahçe için hedeflerini anlatan açıklama.

Fenerbahçe’de dün yoğun bir transfer gündemi vardı. Öğle saatlerinde önce Manchester United ile varılan anlaşmadan sonra Brezilyalı orta saha oyuncusu Frederico Rodrigues de Paula Santos’u (Fred) İstanbul’a geldi. İngiltere’den kalkan özel uçakla yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşan Fred’e ailesinin yanı sıra; yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ile sportif direktör Mario Branco eşlik etti. Fred’i havalimanında çok sayıda sarı-lacivertli taraftar tezahüratlarla karşıladı. Brezilyalı futbolcu, kendisini karşılamaya gelen taraftarları selamladıktan sonra kulübün tahsis ettiği özel araçla havalimanından ayrıldı.

Fenerbahçe sezona hakem açıklamasıyla başlıyorFenerbahçe sezona hakem açıklamasıyla başlıyor

Selahattin Baki: Galatasaray transferi bozmaya çalıştı

Havaalanında açıklama yapan Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, isim vermeden Galatasaray’ı suçladı. Baki, şunları söyledi: “Aslında kimseyle çalım savaşına girmek için biz bu işlere girmiyoruz. Ülkemizin, kulübümüzün paraları bunlar. ‘Biz istiyorsak, bizim ihtiyacımız varsa gider, alırız’ demiştik. Nitekim öyle de oldu. Tüm camiamıza hayırlı olsun. Algıların aksine herkesin bilmesini istediğim bir şey var. Biz taraftarımıza her zaman doğruyu söylüyoruz. Biz, ‘Şu gün masadan kalktık’ diyebiliyorsak bunun aksini ispatlayabilecek hiçbir delil ortada yoktur. Fred’i elden kaçıran bazı rakiplerimiz var. ‘Biz 1 aydır ilgilenmiyoruz’ demiş olsalar da dün bizler İngiltere’deyken kendi gözlerimizle şahit olduk, kulüp bazında 4-5 kere telefon açtırıp, kulüp işi olmayınca, bu sefer oyuncuya başka kanallardan ulaşıp aklını çelip işi bozmaya çalıştılar. Ben hep söylüyorum; Fenerbahçe’nin masada olduğu yerde bu işleri çevirmek çok zordur. Camiamıza hayırlı olsun. İnşallah bu sene çok güleceğiz.”

Cengiz Ünder, Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak istediğini söyledi.

Fred’in ardından Marsilya’dan transfer edilen Cengiz Ünder de akşam saatlerinde İstanbul’a geldi. Kendisini taşıyan özel uçakla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne gelen 26 yaşındaki kanat oyuncusunu bir grup Fenerbahçe taraftarı karşıladı. Cengiz Ünder, burada yaptığı açıklamada çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Avrupa’da yıllarca oynadıktan sonra Türkiye’ye dönmek çok özel. Süper Lig’de ilk oynadığım maç, Fenerbahçe’ye karşıydı. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kader ağlarını 2015’te ördü: Fred Fenerbahçe’deKader ağlarını 2015’te ördü: Fred Fenerbahçe’de

“Özgüvenimi herkese göstereceğim”

Transfer sürecinde Edin Dzeko ile sık sık konuştuğunu aktaran Cengiz Ünder şöyle konuştu: “Bana sürekli ne zaman geleceğimi soruyordu. Ben de ona sabretmesini söyledim. Sonunda bugün geldim ve çok mutluyum. Roma’da onunla çok güzel zamanlarımız geçti. Artık birlikteyiz. Ona daha çok gol attıracağım. Kariyerimde yeni bir sayfa açmak istiyorum. Ülkeme dönmek istediğimi menajerime söylemiştim. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak, şu an en büyük hedeflerimden bir tanesi. Öz güveni yüksek bir futbolcuyum. Sahaya çıktığımda da öz güvenimi herkese göstereceğim. Takıma hemen katılmak istiyordum. Marsilya ile kamptayken kafam buradaydı. Takımla antrenman yaparken bazı çekincelerim vardı. Ama sonunda da buraya geldim. Şu an hazır olduğumu düşünüyorum. Bir an önce takımla antrenmanlara katılmak istiyorum. Şu an kendimi iyi hissediyorum. Fiziksel olarak da hazırım.”

Cengiz Ünder, basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra taraftarları selamlayarak kendisini bekleyen özel araçla havalimanından ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.