Aziz Yıldırım: Fenerbahçe şampiyon olsun, seçilmesem de olur

Fenerbahçe'de haziran ayındaki seçimler için adaylığını açıklayan eski başkan Aziz Yıldırım Galatasaray galibiyetinden sonra önemli olanın şampiyonluk olduğunu, seçilmese de üzülmeyeceğini belirtti.

Spor 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu seçimden fazla önemsiyor.

1998-2018 arasında Fenerbahçe başkanı olan Aziz Yıldırım Haziran 2024’teki seçimler için adaylığını açıkladı. Yıldırım ve Ali Koç çekişecek. Koç altı sene Fenerbahçe başkanlığı yaptı ve futbol takımı hiç şampiyon olamadı. Şayet Galatasaray pazar günü 19.00’daki maçta Konyaspor deplasmanından bir puan çıkarırsa bu yıl yalnızca bir Türkiye Kupasıyla geçilmiş olacak.

Ancak bu arada suyun akışını değiştiren bir maç oynandı. Fenerbahçe, Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 yendi. 80 dakika 10 kişi oynayan sarı-lacivertliler rakiplerine şampiyonluk için bir puanın yettiği karşılaşmayı kazandı.

Bu karşılaşmanın üstüne açıklama yapan Aziz Yıldırım şampiyonluk iddiasının son haftaya taşınması için “Hepimiz Fenerbahçeliyiz! Fenerbahçe’nin galip gelmesi, şampiyon olması hepimizi mutlu eder. Galatasaray maçı için ‘Biz Galatasaray’ı yeneceğiz’ dedim. Öyle bir noktaya geldik ki şampiyon olursak başkanlık ve yönetim kurulunu kazanma şansımızı kaybederiz. Ama Fenerbahçe yine de şampiyon olsun. Çocuklar 10 yıldır mutlu olmuyordu. Şampiyon olursak Fenerbahçeli çocuklar üzülmeyecektir” dedi.

Yıldırım “Biz spor kulübüyüz. Amatör branşlar bıraktığımız şekilde devam ediyor. Dörtlü Final’e çıkan takımımız inşallah şampiyon olup ikinci kez bu kupayı getirir. Seçimde kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe camiası 3 Temmuz’da olduğu gibi birlik beraberlik içinde devam etmeli. Kim seçilirse seçilsin, hiç önemli değil. Biz Fenerbahçe’yiz, en büyüğüyüz, en büyük olmaya da mecburuz. Kuva-yi Milliye’yi canlandıran kulüptür burası. 3 Temmuz’da bunu gördük. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’ne sarılalım ve bu ülkenin ileri gitmesi için çalışalım. Hepinizi çok seviyorum. Biz Fenerbahçe’yiz. 1919’dan bu yana bu cumhuriyetin kuruluşu için her şeyi yaptık. Onun için Fenerbahçe’ye sahip çıkmalıyız, kavga değil barış yapmalıyız” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.