Fenerbahçe camiası MHK’ye karşı ayaklandı: İstifa çağrısı

Fenerbahçe Kulübü’nde görev yapmış veya yapmakta olan 43 yönetici ortak metin yayınladı. Metnin ana konusu Başkan Ali Koç hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun istifası.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe camiası MHK Başkanı karşısında kenetlendi.

Ali Koç’un 5 Kasım tarihinde Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşma uzun süre gündemden düşmedi. Koç konuşmasının MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu ile ilgili olan bölümünde “MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun karakteri zayıf, omurgasız. Bu bir gerçek, yorum değil, bu bilgi. Bu arkadaş mevki, makam seviyor. Onun için verilen her görevi yerine getirir. O da Ege Bölgesi’nden, Denizlili. Kim bunun başı kardeşim. Tolga Özkalfa ortaya çıkıyor” dedi.

Bu sözlerin üzerine İbanoğlu, Koç hakkında suç duyurusunda bulundu. Fenerbahçeli eski ve faal 43 yönetici bu durum üzerine harekete geçti, ortak bir bildiriyle İbanoğlu’nu istifaya davet ettiler.

Ali Koç'tan 'Zaferin Rengi' setine ziyaretAli Koç’tan ‘Zaferin Rengi’ setine ziyaret

 

Bildiri metninde “”MHK Başkanlığını yürüten şahsın, yine tarihte eşi görülmemiş bir şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunması ve bunu da açıkça duyurması; yıllardır atama ve dinlendirme kararları üzerinden ‘ödül ve ceza sistemi’ ile mesajlar verilen hakemlerin, Fenerbahçe ve şampiyonluk yolundaki rakibinin maçlarında objektif kararlar almasını artık tamamen imkansız hale getirmiştir! Bu dakikadan itibaren Türk futbolunun tarihi bir kaosa sürüklenmemesi ve hakemlerin adil ve tarafsız şekilde maçları yönetebilmesi için MHK Başkanı bir dakika bile o koltukta oturmamalı, derhal görevinden istifa etmelidir!” ifadelerine yer verildi.

43 kişinin altında imzası bulunan bildiri “Aksi takdirde; tüm kulüplere eşit mesafe duran bir TFF ve tüm takımlara karşı adil düdük çalan hakemlerden mahrum kaldığımız her gün, hepsi hapiste veya firarda olan terör örgütü iltisaklı polisler, savcılar ve hâkimler eliyle Fenerbahçe’ye istedikleri zararı veremeyenlerin, bu amaçlarına “hakemler eliyle” ulaşmaya çalıştıklarına dair kanaatimiz kesinleşecektir” sözleriyle noktalandı.

Fenerbahçe, MHK Başkanı İbanoğlu’nu istifaya davet ettiFenerbahçe, MHK Başkanı İbanoğlu’nu istifaya davet etti

Bildiride imzası olan isimler:

Ali Şen

Uğur Dündar

Vefa Küçük

Alper Pirşen

Barış Aydil

Burak Karabacak

Burhan Karaçam

Davut Dişli

Emre Can

Ercan Karasu

Ferruh Tanay

Hakan Bilal Kutlualp

MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!

Hulusi Belgü

Hüseyin Topbaş

İsfendiyar Zülfikari

Kenan Şişik

Metin Doğan

Metih Sipahioğlu

Metin Şen

Murat Aşık

Murat Özaydınlı

Nazlı Ercan

Necdet Ersoy

Neşet Yalçın

Orhan Demirel

Orhan Keçeli

Ozan Balaban

Ozan Korman Tarman

Ömer Temelli

Raif Dinçkök

Sadettin Saran

Fenerbahçe ve Galatasaray aynı yollardan geçecekFenerbahçe ve Galatasaray aynı yollardan geçecek

Semin Özsoy

Serhat Çeçen

Sevil Becan

Şevket Yılmaz

Talat Yılmaz

Tuncay Uzun

Turhan Şahin

Uğur Pasiner

Ünal Uzun

Yavuz Kayral

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.