Bahar Çağlar Ökten basketbola veda etti

Türk basketbolunun yetiştirdiği en değerli sporculardan Bahar Çağlar Ökten profesyonel spor yaşantısını noktaladığını duyurdu.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bahar Çağlar Ökten basketbola veda etti.

Türk basketbolundan bir yıldız daha kaydı. 34 yaşındaki tecrübeli isim Bahar Çağlar Ökten profesyonel spor yaşantısına nokta koydu. Bahar, kişisel sosyal medya hesabından “Salondan çıkarken ışıkları kapatmayı unutmayın” başlıklı bir veda yazısı yayınladı. Ökten yazıyı “Şimdilik elime topu alıyorum, şutumu atıp kenara çekiliyorum, artık yeni bir yolculuğa hazırlanıyorum…” cümlesiyle bitirdi.

Basketbol kariyerine 11 yaşında İzmir’de başlayan Bahar 2005 yılında Ceyhan Belediyespor’la profesyonel oldu. Genç yaşında Galatasaray’ın dikkatini çeken isim 2008 yılında transfer olduğu İstanbul ekibinde Avrupa şampiyonlukları da dahil olmak üzere birçok başarı yakaladı. 2016’ya kadar burada forma giyen oyuncu, 2016-18 arası Yakın Doğu Üniversitesi’nde ardından sırasıyla Beşiktaş, BOTAŞ, Hatayspor ve Emlak Konut’ta oynadı. Bahar son olarak yaz başındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda sakatlığı nedeniyle yer alamamıştı.

Bahar Çağlar, kariyeri boyunca ay-yıldızlı formayı tam 322 kez giydi. 2011’de Avrupa ikincisi, 2013’te Avrupa üçüncüsü olan kadrolarda yer aldı. 2012 ve 2016’da ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden takımların bir parçasıydı. Kulüp kariyerinde 1 EuroLeague, 2 EuroCup, 3 Türkiye Ligi, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 7 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Phoenix Mercury, annelik iznindeki Skylar Diggins-Smith'e tesislerini kapatmışPhoenix Mercury, annelik iznindeki Skylar Diggins-Smith’e tesislerini kapatmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.