Bahtiyar Zaynutdinov’un hedefi Şampiyonlar Ligi

Beşiktaş'ın CSKA Moskova'dan transfer ettiği Bahtiyar Zaynutdinov, takımıyla Süper Lig şampiyonluğu yaşayıp daha sonra Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek istediğini açıkladı.

Spor 23 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bahtiyar Zaynutdinov ilk açıklamasını yaptı.

Bahtiyar Zaynutdinov, Beşiktaş’ın uzun süre transfer etmek için görüşmelerde bulunduğu ve geçtiğimiz hafta sonu mutlu sona ulaştığı isimdi. Bahtiyar’ın transferi resmi olarak pazartesi günü duyuruldu. Birçok farklı pozisyonda oynayabilen ve bu açıdan Şenol Güneş’in elini rahatlatması beklenen oyuncu Beşiktaş forması giyecek olmasından ötürü mutlu olduğunu belirtti.

İdolünün Fenomen Ronaldo olduğunu belirten Bahtiyar, yeni transferlerden Alex Oxlade Chamberlain ile olan anısını paylaştı. Yeni transfer “Rostov’da oynarken İspanya’nın Marbella kentine kampa gitmiştik. Liverpool takımıyla aynı otelde kalıyorduk. Kiminle fotoğraf çektirebileceğimi düşünüyordum. Şansıma Alex’le fotoğraf çektirdim ve şimdi aynı takımdayız. Sanırım kader bizi bir araya getirdi.” dedi.

Çebi'den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruzÇebi’den Büyükekşi’ye mektup: Huzur ve adalet istiyoruz

Yusuf’tan Bahtiyar’a tavsiye

Çok büyük bir kulübe geldiğini belirten Zaynutdinov, Beşiktaş’la alakalı olarak eski takım arkadaşı Yusuf Yazıcı’dan da bilgi aldığını belirtti. Yerli statüsünde forma giyecek olan Bahtiyar “Yusuf ile CSKA Moskova’da beraber oynamıştık. Bana Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu ve burada mutlu olacağımı söyledi. Onun tavsiyelerini dinlediğim için mutluyum.” diye konuştu.

Uyum süreci problem olmayacak

Uyum süreci hakkında olumlu konuşan 25 yaşındaki Kazak oyuncu “Türkler ve Kazaklar, birbirlerine çok benziyorlar. Mesela bizim halkımız da çay içmeyi çok seviyor. Diller arasında da benzerlikler var. Dolayısıyla buraya adapte olmam çok uzun sürmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Her zaman yüzde 100’ünü vermek adına sahada olacağını belirten futbolcu hedefinin Beşiktaş’la Süper Lig şampiyonluğu yaşamak ve ardından Şampiyonlar Ligi arenasında kendini göstermek olduğunu belirtti.

Pendikspor ilk puanını Beşiktaş'tan aldıPendikspor ilk puanını Beşiktaş’tan aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.