Pendikspor ilk puanını Beşiktaş’tan aldı

Beşiktaş, Pendikspor karşısında Omar Colley'in kafasıyla öne geçti. Herkes rahat bir galibiyet beklerken son dakika penaltısı şok yarattı. Pendikspor Süper Lig'de ilk puanını Beşiktaş'tan aldı. Tribünler, yönetimi istifaya davet etti.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Beşiktaş ve Pendikspor yenişemedi, maç sonunda taraftar tepki gösterdi.

Milot Rashica ve Alex Oxlade Chamberlain gibi yeni transferlerin ilk kez kadroda yer aldığı Beşiktaş, Süper Lig’in ikinci haftasında Pendikspor’u ağırladı. Siyah-beyazlılar için hedef, 1-0’lık Karagümrük galibiyetiyle başlayan yeni sezona 3 puanla devam etmekti. Ligin yeni ekibi Pendikspor ise Hatayspor’a 5-1 kaybettikten sonra ilk puanının peşindeydi.

Siyah-beyazlılar karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. 12. dakikada Omar Colley’nin golü Kara Kartal’ı öne geçirdi. Beşiktaş golün ardından ataklarına devam etti, Pendikspor rakip yarı alanda çok etkili olamadı ve genel olarak ceza alanına yapılan ortalarla etkili olmaya çalıştılar. İki ekip de skoru değiştiremedi ve devre 1-0 sona erdi.

Edin Dzeko'dan Beşiktaş itirafıEdin Dzeko’dan Beşiktaş itirafı

Pendikspor ikinci yarının başında ilk yarıya nazaran daha iyi bir görüntü sergiledi. Rakip yarı alanda daha fazla yer alan İstanbul ekibi sonuca gitmekte veya net gol pozisyonu yaratmakta zorlandı. Beşiktaş’ta 61. dakikada Milot Rashica ve Alex Oxlade Chamberlain ilk kez oyuna dahil oldular. Bu değişikliklerin ardından da maçtaki tempo fazla değişmedi. 77. dakikada Omar Colley tekrar topu ağlara yolladı ancak topun dışarıdan geldiği kanaatine varan Kadir Sağlam ve yardımcısının kararıyla gol geçerlilik kazanmadı. Karşılaşmanın normal süresi Beşiktaş üstünlüğüyle geçilirken duraklama anlarının başında Arthur Masuaku’nun rakibine ceza alanı çizgisi üzerinde yaptığı müdahale sonucu VAR kontrolüne gidildi. Görece uzun süren kontrolün ardından hakem Kadir Sağlam beyaz noktayı gösterdi. Oscar Romero penaltı vuruşunda hata yapmadı, skor 1-1 oldu.

Bu andan itibaren doldur boşaltlarla pozisyon arayan Beşiktaş istediği tehlikeyi yaratamadı. Skorun dengeye gelmesinin ardından taraftar, “Yönetim istifa” tezahüratlarıyla duruma tepki gösterdi. Normalde 4 dakika duraklama eklenen maç 11 dakika uzadı. Bu sürede denge bozulmadı ve Beşiktaş sezonun ilk puan kaybını yaşarken, Pendikspor ilk puanını Dolmabahçe deplasmanında aldı.

Maçın hemen ardından Beşiktaş’ın 77. dakikada bulduğu ve iptal edilen golüyle alakalı tartışmalar başladı. Beşiktaş cephesi yapılan ortada topun dışarı çıkmadığı görüşündeydi. Gece saatlerinde yapılan paylaşımda bu olaya dikkat çekildi.

Şenol Güneş: Futbol sahada oynanıyor

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Şenol Güneş “Futbol sahada oynanıyor, oynanmadan kazanılmıyor, sürprizler olabiliyor. Bu da bugün bizim başımıza geldi” dedi ve ne olursa olsun kazanmaları gerektiğini ifade etti. Güneş hakemlerle ilgili olarak “Hakemlerle ilgili konuşmaya gerek yok. Hakem nedir, VAR nedir. Konuşursak ağır oluyor, gerek yok. Yerimizde oturuyoruz zaten, çok konuşmuyoruz. Autsa, gol değil. Aut değilse, o zaman bilmiyorum. Penaltıysa penaltıdır bilmiyorum. Hakem bir karar verdiğine göre, herhalde görmüş de vermiştir.” açıklamasında bulundu.

Yayıncı kuruluşa tepki: Terbiyesizlik yapıyorlar

Şenol Güneş açıklamalarını noktalarken yayıncı kuruluşa tepki gösterdi ve “Colley’nin pozisyonunu görmedim. Yayıncı kuruluşta Güntekin Onay açtı konuyu. Benim konuşmam üzerine sanki hakemi suçlamışım gibi konuştular. Terbiyesizlik yapıyorlar. Ben hakemle ilgili bir şey konuşmadım. Yorum yapabilirsin ama saygısızlık yapıyorsun. İfade etmediğim şeyi ifade etmiş gibi kamuoyuna söylüyorsun. Ben hakemle ilgili bir şey söylemedim. Bana soru soran da yayıncı kuruluşun muhabiri. Hakem ne görmüşse onu vermiştir. Bu hakem suçlaması mıdır? Demediğim şeyden bir şey konuşuluyorsa bir organizasyon var diye düşünürüm. Kişisel saygısızlığı kabul edemem. Kendi muhabirleri bana soruyor. Hakemi de suçlamadım. Ben hiçbir şeye karışmadım. Bir şey demedim. Görmüşse vermişse mesele kapanmıştır. Saygısızlık yapıyorlar haddini bilsinler. Bu çok terbiyesizce bir ifadeydi. Yayıncı kuruluşu uyarıyorum. Futbolu siz karalıyorsunuz”  dedi.

Beşiktaş’ın tek golünü atan ve 77. dakikadaki pozisyonda ağları gönderdiği top geçerli sayılmayan Omar Colley ise “Pozisyonu yeni gördüm, nasıl aut kararı verildi ve gol iptal edildi anlayamıyorum. VAR’ın var olma sebebi işleri kolaylaştırması, aslında bize yardım etmesi lazım. Gol aslında pozisyon. Ne yazık ki maç bitti. Artık önümüzdeki maçlara odaklanmamız gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Colley’nin verilmeyen golü gecenin tartışma yaratan konusu oldu.

Osman Özköylü: Hakem maça etki etmedi

Maçtan sonra kameralar karşısına geçen Pendikspor teknik direktörü Osman Özköylü ise maç öncesi küçümseyici yorum yapanlara mesaj gönderdi ve “Bize ‘Beşiktaş maçına çıkmayın, 3-0 hükmen kaybedin diyenler’ vardı. Onlara selam olsun. Bizim komik duruma düşeceğimizi, arenada gladyatörlerin önüne atılmış bir tavşan yavrusu gibi olacağımızı düşünenlere hediyemiz olsun.” dedi. Özköylü hakem yönetimi hakkında “%100 penaltı. VAR’a gitmeden penaltıyı vermesi lazımdı. Topun dışarıdan çıkıp çıkmadığına baktılar ve kararı verdiler. Hakem maça etki etmedi. Beşiktaş, hakemle ilgili veryansın ederse, çok büyük ayıp eder.” değerlendirmesinde bulundu. Deneyimli isim “Pendikspor olarak biz ezik takımız. Fenerbahçe, Galatasaray karşısında da bunları yaşayacağız. Ama biz karakterimizle oynamaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.