Ballon d’Or sahibi ödülünü Drogba’dan alacak

Futbolculuk döneminde Galatasaray ve Chelsea gibi takımlarda efsaneleşen Afrika futbolunun ikon isimlerinden Didier Drogba, pazartesi akşamı yapılacak Ballon d'Or ödül töreninde yılın futbolcusuna kupasını verecek.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ballon d'Or sahibi ödülünü Drogba'dan aldı.

Ballon d’Or dünya futbolunun bireysel anlamda en prestijli ödülü. Alan futbolcu, o senenin en iyi, en formda oyuncusu olarak görünüyor ve tarihe adını, “bir dönemin en iyisi” olarak yazdırıyor. Son dönemde Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi ikilisi söz konusu ödüle ambargo koydu. Ronaldo 5 kez kazanırken Arjantinli rakibi ödülü 7 kez rafına koydu.

Messi, Arjantin’in dünya şampiyonluğundan sebep bu sene de en ciddi adaylardan biri. Hatta gelen son haberlere göre ödülü kazanacak kişi o. Erling Haaland’ın Norveç’le başarısız olması da bu iddiaları son haftalarda kuvvetlendirdi. Kuzeyli forvet Manchester City yakalanması güç bir başarıya imza atmış, takımı treble yaparken birçok gole imza atmıştı. Ancak futbol otoriteleri Katar’da yazılan Arjantin destanının baş kahramanı Messi’yi öne çıkarıyor.

Messi gerçekten ABD'yi fethetmiş!Messi gerçekten ABD’yi fethetmiş!

Messi eğer ödülü alırsa sayıyı 8’e çıkaracak ve çıtayı ulaşılması neredeyse imkansız bir yere koyacak. Arjantinlinin potansiyel zaferi sonucu ödülünü kimin elinden alacağıysa belli oldu. Monaco’daki gecede Ballon d’Or galibi ödülü Afrika futbolunun efsanesi Didier Drogba’dan alacak. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano söz konusu duyuruyu yaparken “Messi ödülünü Drogba’dan alacak” şeklinde bir ifade kullandı. Haberlerinin doğruluğuyla dikkat çeken İtalyanın iddiasının doğru olup olmadığı pazartesi akşamı belli olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.