Barcelona Sertaç Şanlı’ya, Olympiacos Sloukas’a veda etti, Fenerbahçe söylentileri alevlendi.

ACB takımlarından Barcelona, son iki sezondur formasını giyen milli basketbolcu Sertaç Şanlı’ya veda etti. Yunan ekibi Olympiacos ise Kostas Sloukas'la yolların ayrıldığını duyurdu. Şanlı’nın da Sloukas'ın da  ismi Fenerbahçe’yle anılıyor.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin gündemindeki iki isim takımlarıyla yollarını ayırdı.

2021 yazında Anadolu Efes’ten Barcelona’ya transfer olan milli basketbolcu Sertaç Şanlı İspanyol kulübüyle resmi olarak yollarını ayırdı. 31 yaşındaki oyuncu Barcelona kariyerinde 73’ü yerel lig, 4’ü Kral Kupası, 2’si Süper Kupa, 1’i Katalan Ligi ve 68’i EuroLeague olmak üzere toplam 148 maçta boy gösterdi.

Sertaç, 2022-23 sezonunda 7.3 sayı ve 4.3 ribaunt ortalamasıyla mücadele etti. yüzde 40 gibi yüksek bir üç sayı isabet oranı olan 2.13 boyundaki uzun oyuncu 2022’de Katalan Ligi ve Kral Kupası, 2023’te ise İspanya Ligi şampiyonlukları yaşadı. Sertaç Şanlı’nın ismi son günlerde EuroLeague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe’yle anılıyordu.

Oly’den de açıklama geldi

Yunan ekip Olympiacos, Kostas Sloukas’ın takımdan ayrıldığını açıkladı. Sloukas, 2019-20 sezonundan beri Yunan ekibinin formasını giyiyordu. 33 yaşındaki tecrübeli isim ondan önceki 5 sezon boyunca Fenerbahçe’de oynamıştı. Sloukas’ın adı da son günlerde Fenerbahçe’yle anılıyordu. Aynı gün içinde hem Sertaç Şanlı’nın hem Kostas Sloukas’ın serbest kalması merak uyandırdı.

Samet resmen Galatasaray’da

Galatasaray, Fenerbahçe’den ayrılan yerli uzun Samet Geyik’le sözleşme imzalandığını açıkladı. Samet, Fenerbahçe’den önce Türk Telekom, Beşiktaş, Tofaş, Bornova Belediyespor, Karşıyaka gibi takımların formasını giymişti. 30 yaşındaki deneyimli isim bu yaz İsmet Akpınar’ın ardından Fenerbahçe’den Galatasaray’a geçen ikinci isim oldu.

Beşiktaş’tan iki imza daha

Sportif direksiyona Nedim Yücel’i ve koçluk pozisyonuna Dusan Alimpijevic’i getiren Beşiktaş iki yabancı transferine daha imza attı. Beşiktaş, geçen sezon Süper Lig finali oynayan Karşıyaka’nın uzun oyuncusu Angel Delgado ile anlaştı. Siyah-beyazlılar 1999 doğumlu Matt Mitchell’ı kadrosuna kattı. Forvet oyuncusu geçen iki sezonu Fransız ekibi Strasbourg’da geçirdi. Genç isim yerel ligde 16 maça çıktı ve 14.6 sayı, 3.7 ribaund ve 1.9 asist ortalamalarını yakaladı. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta oynayan Mitchell; 20.2 sayı, 2.8 ribaund ve 2.0 asistle oynadı.

Tofaş’a Amerikalı şutör gard

Süper Lig ekiplerinden Tofaş, Amerikalı gard Caleb Homesley ile anlaştı. 1996 doğumlu ve 1.98 boyundaki oyuncu şutör gard olarak görev yapıyor. Homesley, geçen sezonu Zenit’te geçirmişti. VTB Ligi’nde 38 maçta 11.2 sayı, 2.9 ribaunt ve 1.9 asist ortalamaları tutturan ABD’li gelecek sezon Bursa ekibinin başarısı için ter dökecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.