Barcelona’da Hansi Flick zamanı

LaLiga ekiplerinden Barcelona Alman teknik direktör Hansi Flick'le anlaşma sağlandığını açıkladı. Flick son olarak Almanya Milli Takımı'nı çalıştırmıştı.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hansi Flick Barcelona'nın yeni teknik patronu oldu.

İspanyol devi Barcelona, Xavi’den boşalan teknik direktör koltuğuna Hansi Flick’in geldiğini açıkladı. Alman teknik direktör kulüple iki yıllık sözleşme imzaladı.

Söz konusu anlaşmanın açıklanmasından önce Xavi’ye veda edildi. İspanyol teknik patronla alakalı “FC Barcelona ve Xavi Hernández Creus teknik direktör ve ekibinin 2024/25 sezonunun sonuna kadar olan kulüple sözleşmesini feshetme konusunda anlaşmaya vardı. Xavi’ye ve koçluk ekibine bağlılıkları, özverileri, cömertlikleri ve sözleşmenin feshinde anlaşmaya varılmasındaki yardımları için teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca kendisine gelecekte hem kişisel hem de profesyonel düzeyde başarılar dileriz” dendi.

Flick uzun süre ülkesi Almanya’da yardımcı teknik direktörlük yaptı. Sportif direktörlük tecrübesi de olan Alman futbol insanı Niko Kovac’ın ayrılmasından sonra Bayern Münih’in başına geçti. Kasım 2019-Haziran 2021 arasında burada teknik direktörlük yapan Flick 2019-20’de Şampiyonlar Ligi, Bundesliga, Almanya Kupası kazandı. O sene UEFA Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanan Flick 2020-21 sezonunda da takımıyla Bundesliga kazanmayı başardı.

Flick 2021 yazında takımdan ayrıldıktan sonra Alman Milli Takımı başına geçti. Buradaki 25 karşılaşmada toplam 12 galibiyet, yedi beraberlik ve altı mağlubiyet alırken 2022 Dünya Kupası’nda gruptan çıkamaması hayal kırıklığı yarattı. Mart 2023 ve Eylül 2023 arasında oynanan beş maçta da galibiyet çıkaramazken son olarak Japonya’ya 4-1 yenildi. Bu mağlubiyet sonrası görevine son verildi. Flick artık Barcelona’nın başarısı için kulübede yer alacak.

Barcelona'da Xavi dönemi sona erdiBarcelona’da Xavi dönemi sona erdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.