Barcelona’da ‘sürdürülebilirlik projesi’nin kurbanlarından: Nikola Mirotic

İspanya’da şampiyon Sertaç Şanlı’nın takımı Barcelona oldu. Blaugrana’da yıldız oyuncu Nikola Mirotic’in son maçına çıktığıysa karşılaşma sonunda yapılan açıklamalarla netlik kazandı.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mirotic, Barcelona'yla son maçına çıktı.

İspanya Basketbol Ligi’nde şampiyonluğa uzanan Barcelona’da final serisinin en değerli oyuncusu olan Nikola Mirotic’in ayrılığı hem genel menajer Juan Carlos Navarro hem de kulübün başkanı Joan Laporta tarafından resmi olarak duyuruldu.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, “Mirotic fantastik ve muhteşem bir oyuncu, bize birçok başarı getirdi ancak LaLiga’ya sunduğumuz oyuncuları kaydettirme noktasındaki sürdürülebilirlik projesi durumu var. Oyuncunun maaşında indirime gitmesini istedik ancak kalan durumu Navarro (kulübün genel menajeri) anlatacaktır” dedi.

Sertaç Şanlı ve Barcelona Euroleauge'in intikamını aldı: ŞampiyonSertaç Şanlı ve Barcelona Euroleauge’in intikamını aldı: Şampiyon

Juan Carlos Navarro ise oyuncuyla ilgili kararın önceden verildiğini ve bu kararın kulübün durumu doğrultusunda alındığını açıkladı. Navarro, Mirotic’in geçtiğimiz günlerde maaşında indirim talep edilmediği yönündeki söylemine yanıt olarak da “Kesinlikle ettik. Menajeri ile konuşmuştuk. Bu yüzden röportajda söyledikleri beni çok şaşırttı” şeklinde konuştu. Nikola Mirotic için Milano ve Kızılyıldız’ın teklif yaptığı ve oyuncunun iki takım arasında karar aşamasında olduğu haberleri yapılmıştı.

Saras’la devam…

Navarro bunun haricinde koç Sarunas Jasikevicius’la yola devam etmek istediklerini belirtti. Juan Carlos “Eğer proje iyi olursa, ki olacağına eminim, ona haber vereceğiz. Seneye Barcelona’da devam edeceği konusunda bir şüphem yok” dedi. Gelecek sezon için sıkı şekilde çalışmaya başladıklarını söyleyen İspanyol isim, kulübün her bölümü gibi basketbolda da küçülmeye gidileceğini doğruladı.

Jasikevicius Barcelona’da kalmak için maaşında yüklü indirimi kabul edebilirJasikevicius Barcelona’da kalmak için maaşında yüklü indirimi kabul edebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.