Barcelona’da Xavi dönemi sona erdi

İspanya devi Barcelona, teknik direktör Xavi'yle yolların ayrıldığını açıkladı. Genç teknik direktör geçtiğimiz aylarda kulüpten ayrılacağını açıklamış ardından fikrini değiştirmişti.

Spor 25 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Barcelona'da Xavi'yle yollar ayrıldı.

Barcelona efsanesi Xavi’nin kulüpteki teknik direktörlük dönemi yılan hikayesi sonunda bitti. Xavi, bu sezon beklentilerin altında kalan takımdan ayrılacağını Ocak 2024’te açıklamıştı. Ancak İspanyol futbol insanı bu kararından vazgeçip 25 Nisan tarihinde “Fikrimi değiştirdim çünkü başkandan, yönetim kurulundan ve oyunculardan gerçekten tam bir güven hissettim. Bu proje henüz bitmedi” demişti.

Xavi’nin bahsettiği başkan Joan Laporta ve yönetim kurulu mayıs ayının sonuna gelindiğinde tıpkı Xavi gibi karar değiştirdi. Barcelona, genç teknik direktörle yollarını ayırma kararı aldı. Gelen haberlere göre Katalanların yeni teknik direktörü Alman Hansi Flick olacak.

Xavi, 1998’de Barcelona’da başlayan futbolculuk kariyerini 2019’da El Sadd’da noktalamıştı. Efsane orta saha futbolcusu sayısız başarı yaşadıktan sonra Katar’da teknik direktörlüğe başladı. Kasım 2021’de efsanesi olduğu kulübe teknik direktör olarak geri döndü. Burada bir LaLiga ve bir İspanya Süper Kupası kazanmayı başardı. Bu başarıların ardından bu sezona iddialı giren ekip önce LaLiga yarışından koptu ardından Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde PSG’ye boyun eğdi. Bu başarısızlıkların ardından yönetim, Xavi’yle yolları ayırma kararı aldı.

Olaylı derbi sonrası ifade günü: Fenerbahçeliler Çağlayan'daOlaylı derbi sonrası ifade günü: Fenerbahçeliler Çağlayan’da

Mert Hakan Yandaş: Tiyatroya son verdikMert Hakan Yandaş: Tiyatroya son verdik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.