Basketbol Federasyonu’ndan Ergin Ataman’a destek

Panathinaikos-Maccabi Tel Aviv maçı ardından Tel Aviv takımının koç ekibinden biri tarafından sözlü olarak tehdit edildiğini açıklayan Ergin Ataman'a Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan destek geldi.

Spor 26 Nisan 2024
Ergin Ataman'a sözlü tehdit iddiasına TBF'den yanıt.

Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, EuroLeague çeyrek final serisi ikinci maçında Maccabi Tel Aviv’i 95-79 yendi. Maçın ardından saha içinde gerginlik yaşandı. O gerginlik soyunma odası koridorlarında devam etti. Maç sonu basın toplantısında Ergin Ataman’ın söyledikleri gündeme bomba gibi düştü.

Ataman “Maccabi teknik ekibinden biri, kim olduğunu da bilmiyorum akreditasyonu da yoktu, ‘İsrail’de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dedi. Hadi ama. Ben Ergin Ataman‘ım. Panathinaikos koçuyum. Türkiye Milli Takımı koçuyum. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız” diye konuştu. Söz konusu diyaloğun yaşandığı soyunma odası koridorlarından videolar düşmeye devam etti. 

Ataman’ın bu açıklamaları sonrası TBF’den açıklama geldi. Federasyon “A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman’a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden hocamıza tam destek verdiğimizi belirtiyor, kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Ataman’dan açıklama

Ergin Ataman öğle saatlerinde Fanatik’e konuştu. Koç “Maccabi ekibinden birileriyle sözlü atışma yaşadık. Sonra kim olduğunu bilmediğim biri bana, ‘Bir daha İsrail’e gelemeyeceksin. Siyonizmi görürsün’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘Kim bu adam. Ne işi var bunun burada. Çıkarın bunu dışarı’ dedim. Adam da oradan, ‘Ben İsrailliyim’ diye bağırıyor. Videolarda da görünüyor. Sonra Türkiye’de maç Belgrad’da diye konuşuyorlar. Maçın Belgrad’da olduğunu herkes biliyor. Sıkıntı orada zaten. Maç dışında tehdit var. Ben sadece hakemler hakkında konuştum. Hele siyonizm ile ilgili tek kelime etmedik. Bunun Maccabi ile bir ilgisi yok. EuroLeague’in benim hakkımda yaptığı anlamsız açıklama olayları bu raddeye getirdi. İnsanlar provake oldu.” diye konuştu.

EuroLeague yönetimi ilk maçın ardından hakemlerle alakalı eleştiri içerikli açıklama yapan Ergin Ataman ve Panathinaikos kulübü hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Sloukas'ın arınma gecesinde kazanan PanathinaikosSloukas’ın arınma gecesinde kazanan Panathinaikos

Bakan Bak ve AK Parti sözcüsü Çelik de sessiz kalmadı

Ergin Ataman’a destek veren isimlere Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de katıldı. Bak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız.” ifadelerini kullandı. Ömer Çelik ise “A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve spor camiamızın değerli bir üyesi olan Sn Ergin Ataman’a yönelik saldırganlığı şiddetle kınıyoruz.” dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ataman’a geçmiş olsun telefonu açtı.

İsrail-Gazze savaşından ötürü Maccabi Tel-Aviv bu sezon maçlarını Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynamıştı. İsrail ekibi iç saha karşılaşmalarını yine bu şehirde oynayacaktı. 300 taraftar limiti olan Maccabi play-off’a özel olarak bu sınırı 1000 kişiye çıkarmaya uğraşıyordu. Dolayısıyla koçun sözlerinde dikkat çeken ayrıntı “İsrail’de göreceksin” kısmı oldu. Ataman şayet görevine devam eder ve savaş sonuçlanırsa en yakın gelecek sezonun başında İsrail’de maça çıkacak. Maccabi ve PAO arasında oynanacak serinin üçüncü maçı 30 Nisan Salı saat 21.00’de Belgrad’daki Aleksandar Nikolic Hall’da oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.