Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde İspanya hegemonyası yıkıldı

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Malaga'yı yenen Bonn ve Tenerife'yi eleyen Hapoel Jerusalem finalde çıktı. 2018'den beri ilk kez bir İspanyol takımı finalde yer almadı.

Spor 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İki İspanyol takımı yarı finalde turnuvaya veda etti.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde İspanya’nın Malaga şehrinde düzenlenen Final Four’da finalistler belli oldu. Hapoel Jerusalem, Final Four’un ilk maçında turnuvanın son şampiyonu Tenerife ile karşı karşıya geldi. Tenerife 10 sayı geride girdiği son çeyrekte farkı eritse de Hapoel Jerusalem karşılaşmadan 69-68 galip ayrılarak finale yükseldi. Final Four’a ev sahipliği yapan Malaga’nın rakibi ise Bonn’du. Alman temsilcisi Bonn 69-67’lik galibiyetle adını finale yazdırdı.

Fenerbahçe duvarı... Ortayı kapattılarFenerbahçe duvarı… Ortayı kapattılar

Tenerife ve Malaga’nın turnuvaya veda etmesiyle 2017-2018 sezonundan itibaren ilk kez bir İspanyol takımı finalde yer alamadı. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin düzenlenmeye başlanılan 2016-2017 sezonundan bu yana iki Türk takımı finale kadar geldi fakat kupaya uzanamadı. 2016-2017 sezonunda Banvit, Tenerife’ye, 2020-2021’de ise Karşıyaka ise San Pablo Burgos’a mağlup olarak turnuvayı ikinci sırada bitirdi.

Bursa derbisinde gülen TofaşBursa derbisinde gülen Tofaş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.