Basketbol Süper Ligi’nde son yarı finalist Telekom

Türk Telekom, Süper Lig çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında Galatasaray’ı 91-77 mağlup etti ve adını yarı finale yazdıran son takım oldu.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ankara'da tur Telekom'un.

Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final eşleşmelerindeki tek üçüncü maç heyecanı Ankara’da yaşandı. Normal sezonu lider bitiren Türk Telekom, 8. sıradan play-off yapan Galatasaray’ı ağırladı.

Maça daha üstün başlayan ve skor üstünlüğünü alan Ankara ekibi oldu. İlk çeyrek 25-20 sona erdi. Telekom ikinci çeyrekte farkı açarak maça devam etti. Galatasaray her ne kadar takip mesafesini korusa da ikinci yarıya 48-40’la girildi. Üçüncü çeyrekte her iki takım da sert ve enerjik savunma yaparak rakibinin hücum kapasitesini kısıtladı. Başkent temsilcisi, rakibinin yaklaşmasına izin vermedi ve son 10 dakikaya 64-55 önde girdi.

Batiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttımBatiste: Obradovic ve Itoudis’in başını çok ağrıttım

Son periyotta özellikle Nate Sestina’nın etkili oyunu farkın daha da açılmasını sağladı. Dylan Ennis, Galatasaray’da takım arkadaşlarından yeterli desteği alamadı ve Türk Telekom, 91-77’lik skorla rakibini saf dışı bırakıp Süper Lig’de yarı finale yükseldi. Telekom’da Jerian Grant 23 sayı ve 7 asistle oynadı. Tyrique Jones 18 sayı ve 8 ribaunt üretti. Nate Sestina 17 sayıyla oynadı. Galatasaray cephesinde Dylan Ennis 23 sayı attı.

Türk Telekom, yarı finalde Karşıyaka ile eşleşti. Bu seride de saha avantajı Telekom’un elinde olacak. İşte serinin ilk 3 maçının programı:

4 Haziran Pazar 18.30: Türk Telekom – Karşıyaka

6 Haziran Salı 20.00: Türk Telekom – Karşıyaka

8 Haziran Perşembe 20.00: Karşıyaka – Türk Telekom

Fener de Efes de serileri uzatmadıFener de Efes de serileri uzatmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.