Basketbolda kayıp gece: Galatasaray deplasmanda, Karşıyaka uzatmada mağlup

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Galatasaray ve Karşıyaka son 16 turu gruplarında çıktıkları ilk maçlardan galibiyet çıkaramadı.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Karşıyaka Avrupa mesaisinde mağlup.

Almanya deplasmanında son 16 turu açılışını yapan Galatasaray parkeden 89-76’lık skorla yenik ayrıldı. Bonn karşısında maça Walden, Prepelic, Yeboah, Sadık Emir ve McCormack beşiyle başlayan sarı-kırmızılılar ilk çeyreği bir sayı farkla önde kapattı. İkinci periyotta hücumda tıkanan temsilcimiz devreye 47-39 yenik girdi.

İkinci yarıya istekli başlayan Galatasaray farkı bir ara üçe kadar indirmesine rağmen periyodu 62-56 geride kapattı. Maçın son çeyreğinde etkili bir oyun ortaya koyamayan ve farkın açılmasına engel olamayan sarı-kırmızılılar deplasmandan 89-76 mağlup ayrıldı.

Galatasaray’da Walden ve Yeboah 15’er sayıyla oynarken Bonn’a galibiyeti getiren performans 23 sayı üreten Glynn Watson’dan geldi. Galatasaray grubun ikinci maçında 30 Ocak Salı günü Dijon’u ağırlayacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 20:00’de başlayacak.

NBA'de çılgın gece: Embiid'den 70 sayı!NBA’de çılgın gece: Embiid’den 70 sayı!

Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda Tenerife’yi ağırlayan Karşıyaka İspanyol rakibine uzatmada boyun eğdi. Maça hızlı başlayan İzmir temsilcisi McCollum’ın etkili olduğu ilk periyodu 22-16 üstün geçti. İyi oyununu sürdüren İzmir ekibi devreyi de 41-37 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Karşıyaka maçın son çeyreğine beş sayılık avantajla girdi.

Başından sonuna önde götürdüğü maçın son periyodunda Karşıyaka bir ara farkı 11’e kadar çıkarttı. Devamında geri dönüşe imza atan Tenerife skoru eşitledi ve son 24 saniyeye eşitlikle girildi. Son hücumda bitime beş saniye varken tepeden üçlük deneyen Kenan Sipahi atışını kaçırdı, devamında hızlı şekilde sahayı kat eden Kyle Guy da atışından yararlanamayınca maçın normal süresi 89-89 sona erdi ve uzatmaya geçildi.

Uzatma periyodunda daha az hata yapan Tenerife beş dakikaya 17 sayı sığdırmayı başardı ve maçı 97-106 kazandı. Tenerife’de veteran yıldız Giorgi Shermadini’nin 25 sayı 9 ribauntluk performansı dikkat çekerken Karşıyakalı Vernon Carey Jr.’ın bulduğu 27 sayı takımına galibiyeti getiremedi.

Bu sonuçla Karşıyaka bu sezon ilk kez bir Avrupa maçında evinde mağlup oldu. İzmir ekibi grubun bir sonraki karşılaşmasında 31 Ocak Çarşamba günü İsrail temsilcisi Yahav ile karşılaşacak.

NBA'de şok ayrılık: Bucks, Griffin'in görevine son verdiNBA’de şok ayrılık: Bucks, Griffin’in görevine son verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.