Basketbolda Türk gecesi: 5 galibiyet 4 mağlubiyet

Türk basketbolunda dün gece tam 9 takım Avrupa sahnesine çıktı. Beşiktaş EuroCup’ta hem erkekler hem kadınlarda üzülürken Galatasaray, Türk Telekom ve Çukurova deplasmanda güldü.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Avrupa'daki yoğun mesaiden 5 galibiyet 4 mağlubiyet çıktı.

Türk basketbolu için dün akşam yoğun bir mesai vardı. Tam 9 takım Avrupa kupalarında sahne aldı. EuroLeague kadınlarda mücadele eden Çukurova Basketbol, Basket Landes deplasmanından 72-70 galip döndü. Mersin ekibi B Grubu’ndaki 9. maçında 6. kez kazandı.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı Prometey deplasmanında 89-70 mağlup oldu. Kara Kartal 11. maçında 5. kez kaybetti. EuroCup’ta mücadele eden bir diğer Türk takımı Türk Telekom ise Buducnost’u 96-73 yendi. Başkent ekibi 11. maçında 3. kez kazandı.

Fenerbahçe Basketbol aklı için vakit şapkayı öne koyma vaktiFenerbahçe Basketbol aklı için vakit şapkayı öne koyma vakti

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı ise EuroCup play-off aşaması ilk maçında Brno deplasmanında 73-63 mağlup döndü. Siyah-beyazlılar rakibini 21 Aralık akşamı İstanbul’da konuk edecek. Kayseri Basketbol ise aynı turnuvada evinde Estudiantes’i 81-55 yenerek 21 Aralık akşamı oynanacak rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

FIBA Avrupa Kupası’nda mücadele eden ekiplerden Bahçeşehir Koleji Sporting deplasmanından 82-67 galip döndü. Aynı turnuvada Manisa BBSK Nymburk’a 84-62 yenildi.

Şampiyonlar Ligi’nde ise Karşıyaka, Oldenburg’a deplasmanda 97-88 mağlup oldu. Galatasaray Benfica’yı deplasmanda 87-63 mağlup etti.

Fenerbahçe Dimitris Itoudis’le yollarını ayırdıFenerbahçe Dimitris Itoudis’le yollarını ayırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.