Fenerbahçe Dimitris Itoudis’le yollarını ayırdı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Yunan Koç Dimitris Itoudis’le yolların ayrıldığını açıkladı.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Itoudis'le yollar ayrıldı.

Sezona EuroLeague’de ilk 6 maçın 5’ini Süper Lig’de ilk 9 maçın 8’ini kazanarak başlayan Fenerbahçe son haftalarda kötü gidişata dur diyemedi. Avrupa sahnesinde 7 maçın 6’sı ve ligde de üst üste Beşiktaş ve Anadolu Efes maçlarının kaybedilmesinin faturası koça kesildi.

Kulüpten yapılan resmi açıklamaya göre Dimitris Itoudis’le yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler “2022-23 sezonundan bu yana baş antrenörlüğümüzü yapan Dimitris Itoudis ile yollarımız ayrılmıştır. Fenerbahçe Ailesi’ne verdiği katkılardan dolayı Dimitris Itoudis’e teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde kendisine başarılar dileriz” dedi.

Dimitris Itoudis, 2022-23 sezonu başında Fenerbahçe’ye imza attı. Sarı-lacivertliler 3 senelik sözleşmeye imzalayan Yunan, takımının başında çıktığı ilk 10 EuroLeague maçının 9’unu kazandı. Ancak daha sonra işler istediği gibi gitmedi. EuroLeague’de Olympiacos ile eşleşen Fenerbahçe rakibine 5 maçta boyun eğerken ligde de Anadolu Efes’e karşı yarı final serisini 3-1 kaybedip sezonu kupasız kapadı.

Bu sezonki kötü gidişatla beraber Fenerbahçe’yle Itoudis’in yolları ayrıldı. Kulüp 2012-13 sezonundaki Simone Pianigiani ayrılığından beri ilk kez bir koçla sezon ortasında yollarını ayırdı. Ayrıca Kanarya Zeljko Obradovic sonrasında 3.5 senede 3. koçuyla da yol ayrımına geldi.

Efes, son nefeste lider kaldıEfes, son nefeste lider kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.