Bayern Münih Laso için ‘pole’ pozisyonunda

EuroLeague’deki Alman temsilcilerinden Bayern Münih, Real Madrid’in eski koçu Pablo Laso’yla anlaşmak üzere. Ergin Ataman ile yollarını ayıran Anadolu Efes de Laso'yu istiyor.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Pablo Laso, koçluğa Almanya'da dönebilir...

Bayern Münih, Alman basketbolunun son yıllarda Alba Berlin’le beraber en çok yatırım yapan ve devamlı olarak Euroleague’de mücadele eden kulüplerinden biri. Alba’nın misyonu ele alındığında Bayern’in daha fazla yatırım yaptığı ve çıtayı kendi adına daha yukarıya koyduğu dahi iddia edilebilir.

Her şeyin ortasındaki hiçliğe: Basketbol uğrunaHer şeyin ortasındaki hiçliğe: Basketbol uğruna

Her ne kadar Alba’dan fazla yatırım yapıyor olsa da Bayern, EuroLeague geneline bakıldığında takım bütçesi mütevazi ekiplerden biri olarak konumlanıyor. Mütevazı kadrolarla rekabetçi olma özelliğine sahip İtalyan koç Andrea Trinchieri yönetiminde Bayern, bu sezon play-off dışında kaldı ve son yıllarda alıştığımız başarılarını tekrarlayamadı.

Ancak Bavaria ekibinin önümüzdeki sezon çok daha farklı bir şekilde karışımıza çıkması bekleniyor. Bayern, artıracağı yatırımla Avrupa’da ses getirecek bir değişim yapmak istiyor. Öncelikle 6 bin izleyici kapasiteli Audi Dome’u terk edecek olan takım yeni yapılan 12 bin kişi kapasiteli SAP Garden’a taşınacak.

Eski şampiyonla yeni yolculuk

Bayern, sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek olan Andrea Trinchieri ile sözleşme uzatmayı düşünmüyor. Relevo’nun haberine göre Münih ekibi, Real Madrid’in eski koçu Pablo Laso için koça ilgi duyan diğer takımlara nazaran bir adım önde. Laso, 2021-22 sezonun sonuna dek Real Madrid’i çalıştırmış, Madrid ekibi kalp rahatsızlığı olan koçla sezon sonunda yollarını ayırmıştı. Don Pablo, Real’le beraber iki Euroleague şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna '1' varFenerbahçe’nin şampiyonluğuna ‘1’ var

Bayern Münih, yapacağı yeni yatırımı, şampiyonluk deneyimi olan ve koçluk yapmaya geri dönüş hazırlığında olan Laso’ya emanet etmek istiyor. Relevo’daki haberin içeriğinde Laso’ya Anadolu Efes’in de ilgi duyduğu ancak temsilcimizin yarışta geride olduğu ifade ediliyor. Buna göre Laso, play-off dışında kalan ve dışarıdan bakınca kaotik görünen Anadolu Efes’in basketbol ikliminde şu an yer almak istemiyor. Haberde Ergin Ataman’ın Panathinaikos’la anlaştığı vurgulanırken, Bayern’in yola devam etmeyeceği Andrea Trinchieri’nin ya İstanbul ya da Rusya’nın yolunu tutacağı söyleniyor.

Ergin Ataman'a Yunanistan'dan mesaj var!Ergin Ataman’a Yunanistan’dan mesaj var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.