Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna ‘1’ var

Euroleague şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding, Türkiye Ligi finalinde Çukurova Basketbol’u deplasmanda bir kez daha yenerek seride 2-0 öne geçti. Sarı lacivertliler, salı günü İstanbul'daki maçı kazanırsa Avrupa'dan sonra Türkiye'de de mutlu sona ulaşacak.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, Mersin'den iki galibiyetle döndü!.

Henüz iki gün önce serinin ilk maçında karşılaşan iki takım, dün yine aynı salonda kozlarını paylaştılar. Çukurova Basketbol, kaybettiği saha avantajının yarasını sarmak, Fenerbahçe Alagöz Holding ise avantajını pekiştirmek için sahaya çıktı. Maçın ilk yarısı, aynı ilk maçta olduğu gibi son derece çekişmeli geçerken hiçbir şekilde skorda kopma yaşanmadı. Fenerbahçe’de ilk maçın yıldızlarından Alperi, devrenin sonunda yine kendini gösterirken Fenerbahçe,  bu ekstra katkılarla ilk yarıyı 43-42 önde kapadı.

İlk yarı yine dengeli geçti ancak Fenerbahçe farkını ikinci yarıda hissettirdi.

İkinci yarının başında ise yıldız oyuncu Breanna Stewart oyuna ağırlığını koymaya başladı. Euroleague finalinin MVP’si süper yıldız, üst üste attığı üçlüklerle takımı lehine farkı yaratan isim oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding farkı çift hanelere kadar çıkardı ve son çeyreğe 65-52 önde girdi. Son çeyrekte oyunun temposunu kendi adına iyi şekilde ayarlayan tecrübeli Fenerbahçe, Emma Meesseman’ın da devreye girdiği son bölümde rakibine geri dönüş imkanı vermedi. Fenerbahçe sahadan 83-76 galip ayrıldı ve seride durumu 2-0’a getirdi.

Aliağa, Beşiktaş'ı uçuruma ittiAliağa, Beşiktaş’ı uçuruma itti

Breanna Stewart, maçı 26 ve 6 ribaundla tamamladı. Ona destek 19 sayı ve 10 ribauntla double double yapan Emma Meesseman’dan geldi. Alperi Onar 13 sayı attı. Mersin ekibinde ise Chelsea Gray 15, Tiffany Hayes 14 sayı üretti ancak yeterli olmadı.

Seride üçüncü maç salı saat 19.00’da Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanacak.

Sıkışık takvimin sebebi WNBA

Fenerbahçe Alagöz Holding, EuroLeague şampiyonu olup yurda döndükten sonra geçen Salı Galatasaray Çağdaş Faktoring’le yarı final serisi ilk maçını oynadı. Sarı-lacivertliler hemen iki gün sonra serinin ikinci maçına çıktı ve rakibini eledi. Final serisi ilk maçı cumartesi, ikinci maçı ise Pazar günü oynandı. Bu sıkışık takvim bazı basketbol severlerin dikkatini çekmiş olabilir. Bu konunun sebebiyle alakalı bilgilendirme BeIN Sports spikeri İsmail Şenol’dan geldi.

Buna göre takvim sıkışıklığının sebebi WNBA’de hazırlık kamplarının başlayacak olması. Yaz aylarından oynanan WNBA sezonunda hazırlık kampları 30 Nisan’da başlayacak. Sezon başında TBF, takvimi buna göre ayarlamıştı ancak Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası lige verilen ara takvimin sıkışmasının sebeplerinden oldu. Bundan dolayı yarı final ve final serilerindeki fikstür, bilhassa Fenerbahçe Alagöz Holding aleyhine bir hayli sıkıştı.

Kupa en çok Fenerbahçe'ye yakıştıKupa en çok Fenerbahçe’ye yakıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.