Kadınlar EuroLeague katılımcıları açıklandı: Fenerbahçe ve Çukurova’ya ek Beşiktaş ihtimali

Kadınlar EuroLeauge'de 2023-24 sezonu katılımcıları FIBA tarafından açıklandı. Geçtiğimiz sezonun iki finalisti temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol organizasyona direkt katılacak. Beşiktaş ise elemelerden EuroLeague vizesi almaya çalışacak.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kadınlar EuroLeague'de yeni sezon katılımcıları açıklandı.

2022-23 sezonu kulüpler düzeyinde Türk kadın basketbolu açısından rüya gibi geçti. Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol finalde karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler sekizinci dörtlü final deneyiminde tarihinin ilk şampiyonluğuna uzandı.

Organizasyon 2023-24 sezonunda ligde mücadele edecek takımları açıkladı. Buna göre iki finalist Fenerbahçe ve Çukurova Basketbol Türkiye’yi temsil etmeye devam edecekler. İki temsilcimiz dışında Valencia (İspanya), Famila Schio (İtalya), USK Praha (Çekya), UMCS Lublin (Polonya), Zaragoza (İspanya), Basket Landes (Fransa), Uni Gyor (Macaristan), Bologna (İtalya), Avenida (İspanya), ASVEL (Fransa), Villenueve (Fransa) direkt olarak Kadınlar EuroLeague gruplarında mücadele edecekler.

Genç devler Karadağ'ı aştı, Yunanistan ile eşleştiGenç devler Karadağ’ı aştı, Yunanistan ile eşleşti

Beşiktaş’ın yolu

Bu 13 takım haricinde 3 takım daha elemeler yoluyla lige katılacak. 6 takım elemelerden gelmek için mücadele edecek. Bu takımlardan biri temsilcimiz Beşiktaş olacak. Basketbol şubesinde atılım yapan ve yatırımı artıran Beşiktaş, erkek basketbol şubesinde de bu sezon EuroCup’ta yer alacağını duyurmuştu.

Kara Kartal, kadın basketbolda da ülkemizi EuroLeague’de temsil etmek adına mücadele verecek. Beşiktaş dışında Letonya’dan Riga, Polonya’dan Polkowice, Macaristan’dan Hun-Therm Miskolc, Romanya’dan Sepsi-SIC ve İngiltere’den London Lions takımları EuroLeague vizesi için mücadele edecekler.

Fenerbahçe'den iki veda, bir merhaba!Fenerbahçe’den iki veda, bir merhaba!

Bu takımlardan Riga, Polkowice ve Hun-Therm Miskolc kura çekimine seribaşı olarak girecekler. Eleme mücadeleleri iki maç üzerinden oynanacak. İki maç sonunda sayı avantajına sahip takım EuroLeague bileti alacak. Seribaşı takımlar elemelerde rövanş maçını evlerinde oynama hakkına sahip olacaklar. Eşleşmeler sonucunda elenen takımlar direkt olarak EuroCup’ta mücadele etmeye hak kazanacaklar.

Elemeler ve normal sezon için kura çekimi 9 Ağustos tarihinde Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilecek. EuroLeague’e katılacak son 3 takımı belli edecek eleme maçları 20 ve 27 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Adam Silver açıkladı: NBA'de 'genişleme' yakınAdam Silver açıkladı: NBA’de ‘genişleme’ yakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.