Bayern Münih ve Harry Kane’den dört dörtlük başlangıç

Almanya'da sezonun açılış maçında Harry Kane ve Kim Min Jae gibi isimleri kadrosuna katan Bayern Münih, Werder Bremen'i yeni transfer Harry Kane'in yıldızlaştığı maçta 4-0 yendi.

Spor 19 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Geçen yılın şampiyon Bayern Münih, sezona flaş transferle girdi. Forvete Tottenham’dan İngiltere Milli Takım oyuncusu Harry Kane ve savunmaya Napoli’den bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Koreli Kim Min Jae kadroya katıldı. Geçen hafta Leipzig ile yapılan Süper kupa maçı 3-0 kaybedilince kulüpte bir endişe başlamıştı.

Şenol Güneş ve Mircea Lucescu karşı karşıya: Beşiktaş-Dinamo KievŞenol Güneş ve Mircea Lucescu karşı karşıya: Beşiktaş-Dinamo Kiev

Ancak Bayern Münih, Werder Bremen deplasmanında adeta fırtına gibi esti. 4. dakikada Harry Kane’in pasını Leroy Sane asiste çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken; 75’te bu kez sahneye Harry Kane çıktı. Davies’in asistinde golcü, skoru 2-0’a getirdi. Bayern Münih’i 2-0 öne geçiren Kane, Almanya Ligi’ndeki ilk maçında bir gol bir asist yapan ilk İngiliz oyuncu oldu. Kane, Leroy Sane’den bu yana (2020) Bundesliga’da bunu başaran ilk Bayern’li futbolcu unvanını elde etti.

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo gitti, Hakim Ziyech 'gizlice' geldiGalatasaray’da Nicolo Zaniolo gitti, Hakim Ziyech ‘gizlice’ geldi

Maçın sonlarında da ataklarını sürdüren Bayern Münih, 90’da Leroy Sane ve 90+4’te Mathys Tel’in golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Kane 84 dakika oyunda kalırken, Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Güney Koreli stoper Kim Min-Jae, 68 dakika forma giydi. Bayern Münih 2. hafta Augsburg’u konuk edecek. Werder Bremen ise Freiburg deplasmanına gidecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.