BeIN Sports’tan ültimatom: İsrail-Filistin konusunda tarafsız olun

Katar merkezli BeIN Sports, dünyada faaliyet gösteren kuruluşlarına uyarı mesajı gönderdi ve İsrail-Filistin çatışmaları konusunda tarafsız kalmalarını istedi.

Spor 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Issam Chaouali'nin Instagram hesabından Filistin paylaşımları yapıyor.

BeIN, Türkiye dışında 24 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde Premier Lig’in 2024-25 sonuna kadar yayın haklarını elinde bulunduruyor. Katar merkezli yayıncı ile Premier Lig yönetimi arasında 2028’e kadar sürecek sonraki üç yıl için de prensip anlaşmasına vardı.

Arsenal – Manchester City maçında Filistin rozetiyle yorumladı

Geçen hafta sonu Arsenal’in Manchester City’yi 1-0 yendiği maç öncesi oyuncular, ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak amacıyla diz çöktü. Kuzey Afrika ülkelerinde maçın yayını sırasında yorumcu Issam Chaouali, yakasında Filistin rozetiyle ekranlara çıktı. BeIN prodüktörü, rozeti çıkarmasını istese de Chaouali bunu kabul etmedi.

Filistin Milli Takımı, Malezya'daki Merdeka Kupası'ndan çekildiFilistin Milli Takımı, Malezya’daki Merdeka Kupası’ndan çekildi

‘Güçten bahsediyorlardı, illüzyondu’

Chaouali, aralarında Filistin’in de olduğu ve Arapça konuşan ülkelerde izlenen 20 saniyelik maça giriş yorumunda “Güçten bahsediyorlardı ve bu bir illüzyondu. Gelişmiş teknolojiden bahsediyorlardı bu bir illüzyondu. Yenilmez bir ordudan bahsediyorlardı bu bir illüzyondu. Bar-Lev sınırından bahsettiler (1973’te Mısır ve İsrail sınırındaki tahkimat) bu bir illüzyondu. Geçilemeyecek bir sınırdan bahsediyorlardı. Anladınız mı? Anlamadık mı? Bu sadece bir illüzyon balonuydu” dedi.

BeIN Sports ve Premier Lig arasında görüşme

Bu yayın üzerine beIN Sports ve Premier Lig yönetimi arasında görüşme gerçekleşti. BeIN yayın anlaşmasının ihlal edilmediğine dair bir güvence verdi. Premier Lig yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

UEFA’dan İsrail kararı: Ülkedeki tüm maçlar ertelendiUEFA’dan İsrail kararı: Ülkedeki tüm maçlar ertelendi

BeIN yönetimi: Sadece spor yorumu yapın

Kanal yönetimi, yorumcuya şirketin tarafsızlık politikasına uyma sorumluluğunu hatırlattı. Chaouali ve diğer muhabirlerle sunuculara kişisel görüşlerine bakılmaksızın siyasi yorumlardan kaçınmaları ve sadece spor yorumlamaları istendi. BeIN Medya Grup sözcüsü konuyla ilgili olarak The Athletic’e konuştu ve “Global medya sektöründe önce bir şirket olarak çatışmaların ve her türlü tatışmayı kınıyoruz. 40’tan fazla ülkede her kökenden, dilinden ve kültürel mirasından gelen insanlara hizmet veriyoruz. Kurumsal politikalarımız tarafsızlık ve yalnızca spor odaklı yayın kapsamını gerektirir. Bunu tüm personelimizden talep ediyoruz” dedi. BeIN’in aralarında Türkiye, ABD, Kanada olmak üzere 15 ayrı ülkede de operasyonları devam ediyor. BeIN’in dünya çapında üç binden fazla çalışanı bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.