İngiltere kapı eşiğinden döndü… Bellingham sağ olsun

İngiltere ecel terleri döktüğü maçı Bellingham'ın 90+5'teki golüyle uzatmaya götürdü. Şampiyonanın son finalisti uzatmada Kane'in golüyle güldü ve maçı 2-1 kazanarak çeyrek finalde İsviçre'ye rakip oldu.

Spor 30 Haziran 2024
İngiltere, Bellingham ve Kane'in golleriyle çeyrek finalde!

EURO 2024’te şimdiye kadar oynadığı futbolla çok eleştirilen Gary Southgate yönetimindeki İngiltere grup aşamasında oynadığı üç maçta da öne geçme başarısı gösteren Slovakya’yla Halil Umut Meler’in düdük çaldığı son 16 maçına çıktı. İlk dakikaları İngilizlerin bu turnuvadan alıştırdığı biçimde etkisiz bir oyuna sahne olan maçta Veltins Arena tribünlerini dolduran İngiliz taraftarlar ıslıkla protestoda bulundu.

Dakikalar 12’yi gösterirken ilk tehlikeyi Slovakya geliştirdi. Sol taraftan topla ceza alanına giren Haraslin yakın mesafeden şutunu da çekti, ancak Guehi inanılmaz bir müdahaleyle golü önledi.

İngiltere’nin etkisiz futbolu süredursun 12’nci dakikada uzun topla başlayan Slovakya atağında Ivan Schranz savunma arkasına atılan topla karşı karşıya pozisyon yakaladı ve kaleci Pickford’ı mağlup ederek takımını bu dev maçta 1-0 öne geçirdi. Gelsenkirchen’de soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıya İngiltere hızlı başladı. 50’de Trippier’nin pasıyla net fırsata giren Foden topu filelere gönderip ülkesi adına skoru eşitleyen golü attı, ancak Halil Umut Meler’e VAR’dan gelen uyarıyla ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

54’üncü dakikada İngilizler savunmada pas yaparken büyük bir hata yaptı. Slovakya orta sahadan çekilen şutla gole yok yaklaşsa da top kaleci Pickford’ın bakışları arasında yandan auta çıktı.

Son turnuvanın finalisti İngiltere dakikalar tükendikçe baskı dozunu artırdı. 81’de Rice gole çok yaklaştı ancak, Arsenal forması giyen başarılı oyuncunun uzaklardan çektiği şut direkten oyun alanına geri döndü. Ardından Kane’in şutu da üstten dışarı çıktı.

İngilizler için artık her şey bitmek üzereyken sahneye altın çocuk Jude Bellingham çıktı. 90+5’te Kyle Walker’ın uzun taç atışı sonrası oluşan karambolde Bellingham penaltı noktasına yakın yerden röveşataya kalktı ve muhteşem bir vuruşla topu filelere yollayarak takımını turnuvada tuttu. Maç bu golle uzatmalara gitti.

Son anda bulduğu golle 15’er dakikalık iki uzatma periyoduna da iyi başlayan taraf İngilizler oldu. 91’de kullanılan duran top sonrasında oluşan karambolde topun olduğu bölgede bulunan Harry Kane altı pas içinden kafayı vurdu ve Slovakya filelerini sarsarak takımını 2-1 öne geçirdi.

Uzatmanın kalan diliminde Slovakya beraberlik için çok uğraşsa da İngilizler kaleci Pickford önderliğinde zamana da oynayarak 30 dakikayı tamamlamayı başardı. Maçı 2-1 kazanan İngiltere çeyrek finalde İsviçre’nin rakibi oldu.

TRT Spor'da 'pompa' skandalı: Soruşturma başlatıldıTRT Spor’da ‘pompa’ skandalı: Soruşturma başlatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.