Benfica’nın süper ikilisi Joao Mario ve Rafa Silva Beşiktaş’ta buluştu

Beşiktaş, Benfica forması giyen Joao Mario'yu transfer etti. Portekiz temsilcisinden Rafa Silva'yı da renklerine katan Beşiktaş Benfica'da birlikte oynadıkları üç sezonda bir kez şampiyonluk sevinci yaşayan ikiliyi Dolmabahçe'de buluşturmayı başardı.

Spor 3 Eylül 2024
Benfica'nın star ikilisi Joao ve Rafa Beşiktaş'ta yan yana geldi.

Transfer döneminin hareketli ekiplerinden Beşiktaş yaz sezonunun sekizinci hamlesine imza attı. Giovanni van Bronckhorst’un gelişi sonrası Ciro Immobile, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Emirhan Topçu, Can Keleş, Felix Uduokhai ve Cher Ndour’la sözleşme imzalayan siyah-beyazlılar son olarak Benfica’dan Joao Mario’yu da renklerine bağladı. Benfica’yla sözleşmesi sonra erip serbest oyuncu konumuna gelen Rafa Silva’yı iki ay önce İstanbul’a indiren Kara Kartal transferin son anlarında Portekiz temsilcisinden Joao Mario’yu da kadrosuna ekleyerek üç sezon üst üste birlikte ter döken iki Portekizliyi buluşturmuş oldu.

Joao Mario transfer görüşmeleri için nihayete erdirmek için bugün İstanbul’a gelecek. 31 yaşındaki futbolcunun saat 18:00’de İstanbul Havalimanı’nda olması bekleniyor. 2021 yazında katıldığı Benfica’da üç sezon top koşturan Joao Mario bu dönemde Rafa Silva’yle aynı sahayı paylaştı. İkinci sezonunda lig şampiyonluğu yaşadığı Portekiz temsilcisinde toplam 149 maça çıkıp 36 gol, 26 asistlik katkı veren Mario, birbirinden farklı mevkilerde forma giydiği Benfica’da Rafa Silva’ya iyi bir partner olmuştu.

2016’da Avrupa Şampiyonu olan Portekiz Milli Takımı’nın da parçası olan Mario, Porto altyapısından yetiştiği kariyerinde Portekiz’in en büyük kulüplerinden Sporting ve Benfica’da ter dökmesinin yanı sıra Inter formasıyla Serie A’da ve West Ham formasıyla Premier Lig’de mücadele göstermişti. Yıldız oyuncu resmi imzaların atılmasının ardından yeteneklerini Beşiktaş için sergileyecek.

Havalimanında kartal selamı

Joao Mario Beşiktaş için İstanbul’a geldi.

Transferi konusunda her konuda anlaştığı siyah-beyazlı kulüple görüşmeleri yapmak için Portekiz’in Lizbon kentinden uçakla İstanbul Havalimanı’na gelen 31 yaşındaki orta saha oyuncusunu Joao Mario’yu kulüp yetkilileri karşıladı.
Havalimanında açıklamada bulunmayan Mario, Beşiktaş atkısı ve kartal işareti yaparak basın mensuplarına poz verdi.

Gedson'un rekor gecesinde Beşiktaş 11 yıllık hasreti bitirdiGedson’un rekor gecesinde Beşiktaş 11 yıllık hasreti bitirdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.