Fatih Terim’den sonra Şenol Güneş… Hoşgeldin 20

Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında 20. Avrupa galibiyetini Neftçi Bakü önünde 3-1'lik skorla aldı. Siyan beyazlıların teknik direktörü böylece Fatih Terim'den sonra 20'li hanelere geçen ilk hoca oldu.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Şenol Güneş ve Fatih Terim sadece kulüp takımlarında değil Milli takım'da da büyük başarılara imza attı.

Türkiye futbol tarihinde Avrupa kupalarında en başarılı teknik direktör şüphesiz Fatih Terim. Başarılı hoca Galatasaray’ın başında Avrupa’dan 37 kez kazanmanın sevinciyle sahadan ayrıldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Konferans Ligi’nde 3-1 kazandıkları Neftçi Bakü karşılaşması ise belki Fatih Terim’e yaklaşamadı ama Avrupa’da 20 galibiyet sayısını gören ikinci çalıştırıcı oldu.

Beşiktaş tur için avantajlı: Konferans'ta Kartal da Salih de uçuyorBeşiktaş tur için avantajlı: Konferans’ta Kartal da Salih de uçuyor

Siyah-Beyazlılar ile toplam 41 Avrupa maçına çıkan Şenol Güneş, 20 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Fatih Terim ise 37 Avrupa maçında 20 galibiyete ulaşmıştı. Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği başarıda Şenol Güneş faktörü büyük rol oynadı. Güneş ve öğrencileri, 2017/18 sezonunda gruplarda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alarak, Şampiyonlar Ligi gruplarından namağlup çıkmayı başaran ilk ve tek Türk takımı olmuştu.

Dört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdikDört dörtlük gece 2: Şampiyonlar Ligi potasına girdik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.