Bentancur ırkçı yorumu için Son’dan özür diledi

Tottenham'ın Uruguaylı oyuncusu Rodrigo Bentancur'un ülkesinde katıldığı bir televizyon yayınında Güney Koreli takım arkadaşı Heung Min-Son hakkında yaptığı ırkçı şaka dikkat çekmişti. Bentancur, Son'dan özür diledi.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bentancur ve Son ırkçı yorum hakkında konuşmuşlar.

Son dönemde ırkçılık vakaları spor sahalarında hiç görülmediği kadar arttı. UEFA’nın uzun süredir “Say no to racism” yani “Irkçılığa hayır de” sloganıyla yürüttüğü kampanyayla beraber göz önünde olan olay bu kez enteresan bir şekilde meydana geldi.

Tottenham Hotspur’un Uruguaylı oyuncusu Rodrigo Bentancur ülkesinde bir televizyon programına katıldı. Programın sunucusu Bentancur’a bir Tottenham forması hediye edip edemeyeceğini sordu. O da “Sonny’nin forması mı? Aldığım forma Sonny’nin kuzeninin de olabilir çünkü hepsi aynı görünüyor” diye yanıt verdi.

Bentancur daha sonra kişisel sosyal medya hesabından yaptığı “kötü şaka” nedeniyle özür diledi. Son da “Lolo ile konuştuk. Bir hata yaptı bunun farkında ve özür diledi. Bilerek saldırgan bir şey söylemek istemedi. Biz kardeşiz ve hiçbir şey değişmedi. Geçmişte bıraktık, birleştik ve kulübümüz için savaşmak adına sezon öncesi kampında birlikte olacağız” dedi.

Irkçılık gol yedi: İlk kez hapis cezasıIrkçılık gol yedi: İlk kez hapis cezası

Ayrımcılık karşıtı yardım kuruluşu Kick it Out Bentancur’un ırkçı hakareti hakkında “önemli sayıda” şikayet aldıklarını ve bunun “Doğu Asyalı ve daha geniş toplulukları yoğun bir şekilde etkileyen daha geniş bir sorunu vurguladığını” söyledi. Tottenham iki oyuncusu arasında konuyla ilgili olumlu bir sonuç elde edilmesi için “yardım sağladıklarını” söyledi.

Spurs kulübünden yapılan açıklamada “Bu yardım çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık hedeflerimiz doğrultusunda tüm oyuncular için daha fazla eğitimi içerecektir. Kaptanımız Sonny’nin olayın üstüne bir çizgi çekebileceğini ve takımın önümüzdeki yeni sezona odaklanabileceğini düşünmesini tamamen destekliyoruz. Çeşitlilik içeren, küresel taraftar kitlemiz ve oyuncu kadromuzla son derece gurur duyuyoruz. Ayrımcılığın hiçbir türünün Kulübümüzde, oyunumuzda ya da daha geniş bir toplumda yeri yoktur” dendi.

Maignan'ın yaşadığı ilk değil... İşte İtalyan futbolundaki ırkçılık vakalarıMaignan’ın yaşadığı ilk değil… İşte İtalyan futbolundaki ırkçılık vakaları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.