Berlin’de hüzün… Fenerbahçe, Panathinaikos’a direnemedi

EuroLeague Final Four maçında Fenerbahçe, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'a 73-57 yenilerek finale kalamadı. Özellikle son 10 dakikada dağılan Kanarya pazar günü üçüncülük maçına çıkacak.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Panathinaikos yarı finalde kozlarını paylaştılar.

EuroLeague’de Final Four heyecanı başladı. Fenerbahçe ve Panathinaikos günün ilk maçında karşı karşıya geldiler. Karşılaşma öncesi salon dışında yaşanan olaylar nedeniyle maçın başlangıcı gecikti. Salonun bilet gişesini aşmaya çalışan biletsiz taraftarları Alman polisi durdurdu ve hem Yunan hem Türk taraftarlardan tutuklananlar oldu. Güvenlik zafiyeti nedeniyle biletli taraftarların da salona girişi zorlaştı. Yüzlerce kişilik kuyruklar oluştu. Bu da maçın başlamasını geciktirdi. Mücadele 19.27’de başlayabildi.

Ergin Ataman yönetimindeki PAO maça çok iyi başladı. 12-0’lık seri yaptılar ve bu süreçte Fenerbahçe dört top kaybıyla adeta rakibinin ekmeğine yağ sürdü. Fenerbahçe’nin ilk basketi beş dakika sonunda Nigel Hayes Davis’ten geldi. Sarunas Jasikevicius’un molası sonrası Kanarya oyunda dengeyi sağladı ve ilk çeyrek 22-13 PAO üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrek çekişmeli başladı, sarı-lacivertliler dış şutlarda ritim bulmaya çalıştı. Savunmada sertliği arttıran Kanarya rakibinin ilk çeyrekteki hızını kesti. Hücumda bir türlü ritim bulamayan İstanbul ekibi farkı azaltmakta zorluk çekti. Ancak çeyrek sonunda Nigel Hayes Davis devreye girdi. Normal sezonda Fenerbahçe’nin en dikkat çeken ancak play-off’ta frene basan oyuncusu, devreyi 12 sayıyla bitirerek takımının farkı ikiye kadar düşürmesini sağladı. İlk yarı 38-36 Panathinaikos üstünlüğüyle bitti.

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi masada sürüyor: Şikâyet üzerine şikâyetGalatasaray- Fenerbahçe derbisi masada sürüyor: Şikâyet üzerine şikâyet

PAO ikinci yarıya Mathias Lessort ve Jerian Grant üstünden skor üreterek başladı. Fenerbahçe’de Nick Calathes devreye girdi. Lessort serbest atış çizgisinde zorlandı. Koç Jasikevicius Sertaç-Nate Sestina değişikliği yapıp Monaco serisinde olduğu gibi beş kısaya döndü. Ancak bu formül hücumda sonuç getirmedi, farkı bire kadar indiren Fenerbahçe çeyrek sonunu iyi oynayamadı, son 10 dakikaya 56-50 geride girdi. Fenerbahçe 50 sayıda adeta kilitlendi. Televizyon molasına kadar yalnızca iki sayı üretebilen Fenerbahçe karşısında PAO, üretken olamasa da farkı açtı ve son 4.37’ye 13 sayı önde girdi. Fenerbahçe son bölümde hücumda toparlanamadı. Panathinaikos 73-57’lik skorla finale çıkan taraf oldu. Fenerbahçe pazar saat 18.00’de üçüncülük maçına çıkacak.

PAO’da Lessort 17 sayı ve 10 ribauntla öne çıkarken Nunn 14, Grant 13 sayı üretti. Fenerbahçe’de Hayes Davis 14, Guduric 10 sayı attı. Kanarya 35’te 9 üçlük atabilirken saha içi isabetinde de yalnızca 59’da 20’de kaldı. PAO 22 serbest atış kullanırken Fenerbahçe 9’da kaldı. Fenerbahçe’de Scottie Wilbekin maç boyu eksi 9 verimlilik, 4 top kaybı 10’da 1 şut isabetiyle oynadı.

‘Gelecek sezon umurumda değil’

Sarunas Jasikevicius maç sonunda “Oyuncularımla çok gurur duyuyorum. Bizi buraya taşıdılar. Ama bugün maalesef elimizden gelenin en iyisini ortaya koyamadık. Panathinaikos’u ve Ergin’i tebrik ederim. Sezon sona erdi. Buraya kadar gelen, zorluklara katlanan oyuncularımı tebrik ediyorum. Maça bakacak olursanız, defansif olarak iyiydik. Panathinaikos’u ortalamalarının altında tutmayı başardık ama hücumda berbattık, topu iyi taşıyamadık ve taşıdığımızda da hedeften uzaklaştık. Kaybetmiş olmamız bir trajedi. Buraya her geldiğinizde şampiyonluktan iki maç uzakta oluyorsunuz. Yine çok yaklaşmıştık. Kendimize bakmalıyız, sahaya en iyi halimizle çıkmadık. Gelecek sezon umurumda değil. Ben bugünü düşünüyorum. Elbette gelişmek istiyoruz, bu olacak . Elimizde büyük bir fırsat vardı ama bunu değerlendiremedik. Sezon bizim için sona erdi.”

dedi. Sertaç Şanlı “Oynamamız gerektiği gibi oynamadık. Söyleyebilecek çok bir şey yok” açıklamasını yaptı. Ergin Ataman ise “Bir Türk antrenör olarak 6. kez Final Four’dayım. Benim de hatalarım olabilir ama bunu yapmak kolay değil. Biliyorum ki bir Türk spor adamının yeniden finale çıkmasından dolayı çok mutlu olan vatandaşlarımız var, hepsine sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.

Olaylı derbi sonrası karar çıktı: Üç Fenerbahçeli adli kontrol şartıyla serbestOlaylı derbi sonrası karar çıktı: Üç Fenerbahçeli adli kontrol şartıyla serbest

PAO’nun rakibi Real

Bir diğer yarı final eşleşmesinde Real Madrid ve Olympiakos karşılaştı. İki güçlü ekibin mücadelesine iyi başlayan Real, bir ara 25 sayı üstünlük kurduğu devreyi 56-37 önde kapadı. Oly ikinci yarıya reaksiyon vererek girdi, fark tek hanelere kadar düştü ancak en fazla dokuz sayıya kadar geldi. Real Madrid rakibini 87-76 mağlup edip adını finale yazdırdı. Dzanan Musa 20 sayıyla öne çıkarken Olympiakos cephesinde Alec Peters 23 sayı attı. Olympiakos pazar 18.00’de Fenerbahçe ile üçüncülük maçına çıkacak. 21.00’de Real Madrid ve Panathinaikos final maçında oynayacaklar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.