Beşiktaş aralıkta ‘seçim’ dedi

Bir süredir seçim tarihi merak edilen Beşiktaş’ta resmi açıklama geldi. Buna göre seçimli olağanüstü genel kurul 10 Aralık 2023 tarihinde, o gün yeterli çoğunluk sağlanamazsa 17 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Spor 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta seçim tarihi belli oldu.

Sezona kaosla başlayan Beşiktaş, Konferans Ligi grup mücadelesinde normal süresinin son 10 dakikasına 2-0 galip girdiği maçta kendi evinde Lugano’ya 3-2 yenildi. Kaos tırmandı ve ertesi gün teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. Aynı gün yönetim seçim kararı aldı. Seçime kadar görevde olması kesin şekilde Burak Yılmaz’la anlaşma sağlandı.

Merak edilen seçim tarihi netleşti. Beşiktaş’tan yapılan açıklamaya göre başkanlık seçiminin yapılacağı olağanüstü genel kurul toplantısının 10 Aralık’ta gerçekleştirileceği, bu toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci ve son toplantının çoğunluğa bakılmaksızın 17 Aralık Pazar günü yapılacağı bildirildi. Ayrıca olağan idari ve mali genel kurul toplantısının 26 Kasım Pazar, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 3 Aralık Pazar günü yapılacağı da duyuruldu.

Seçim tarihinin açıklanmasının ardından konuşan başkan adaylarından Hasan Arat yaptığı paylaşımda “Değerli Beşiktaşlılar, Bu Seçim olağan değil, olağanüstü bir seçimdir. ‘Aslolan hayattır, hayat da Beşiktaş’ diyenlerin seçimidir. Armamıza gönül vermiş, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki Beşiktaşlılara daha önce söylediğimiz gibi, biz hazırız. Çıktığımız yol, artık tüm Beşiktaşlıların yoludur.” sözlerine yer verdi.

İşte fikstür

Halihazırdaki başkan Ahmet Nur Çebi’nin aday olup olmayacağı netlik kazanmış değil. Yaz transfer döneminde yaptıkları ve yapmadıklarıyla eleştirilen yönetimin önünde yaklaşık 7 hafta daha var. Beşiktaş bu süreçte Burak Yılmaz yönetiminde 4’ü Konferans Ligi’nde olmak üzere 11 maç oynayacak. Bu maçlar şu şekilde:

Bodo/Glimt D

Gaziantep FK

Antalyaspor D

Bodo/Glimt

Başakşehir

Samsunspor D

Club Brugge

Ankaragücü D

Fenerbahçe

Lugano D

Rizespor D

Omar Colley: Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisiOmar Colley: Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.