Beşiktaş Fransa’da avantajı kapamadı

EuroCup yarı final serisi ilk maçında JL Bourg’a konuk olan Beşiktaş, karşılaşmayı 86-74 kaybetti. Kara Kartal finale çıkmak için seride iki maç üst üste kazanmak zorunda.

Spor 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Fransız ekibine mağlup oldu.

Beşiktaş, Dusan Alimpijevic yönetiminde EuroCup sezonunun flaş takımı oldu. Play-off aşamasına altıncı sıradan giren takım önce son şampiyon Gran Canaria’yı ardından favorilerden Hapoel Tel-Aviv’i deplasmanda yenerek saf dışı bıraktı. Özellikle Tel-Aviv’e karşı Litvanya’da oynanan çeyrek final maçındaki 21 sayıdan geri dönüş tarihi zafer olarak kayıtlara geçti. Siyah-beyazlılar final öncesi son engel olarak Fransız ekibi Bourg’la eşleşti.

EuroCup’ın değişen formatına göre bu sezon yarı finaller üç maç üstünden oynanan seriler şeklinde organize ediliyor. Buna göre iki maç kazanan takım finale çıkıyor. İşte bu serinin ilk maçında Beşiktaş, normal sezonu daha üst sırada bitirdiği için saha avantajına sahip güçlü rakibine konuk oldu. Maç sert savunmalarla başlarken iki takım da ritim bulamadı, Bourg ilk 10 dakikayı 16-13 önde geçti. İkinci çeyrekte Fransız takımı kendini buldu ve Beşiktaş’ı ritim dışında tutarak farkı açıp ikinci yarıya 44-30’luk üstünlük taşıdı.

Houston'ın yükselişi Alperen'in dönüşüne etki edebilirHouston’ın yükselişi Alperen’in dönüşüne etki edebilir

Kara Kartal tıpkı Tel-Aviv maçında olduğu gibi ikinci yarıda toparlandı. Skor son 10 dakikaya girerken 62-56’ya geldi. Ancak geri dönüş hikayesi bu kez yarım kaldı. Maçın sonunu daha iyi oynayan Bourg parkeden 86-74 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Isiaha Mike 16 sayı ve 6 ribauntla karşılaşmanın ön plana çıkan oyuncusu oldu. Jequan Lewis 14 sayı atarken Axel Julien de 11 sayı attı. Beşiktaş’ta Angel Delgado 15 sayı ve 16 ribauntla oynadı. Marko Simonovic 14, Derek Needham 13 sayı attı. Hapoel maçının yıldızları Matt Mitchell ve Jonah Matthews beklenen etkiyi yapamadılar. Özellikle Mitchell yaşadığı faul problemiyle boğuştu.

Seride ikinci karşılaşma bu cuma oynanacak. Maça yaklaşık 16 bin kapasiteli Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Olağanüstü bir atmosferin beklendiği karşılaşma Beşiktaş için tamam ya da devam mücadelesi olacak. Beşiktaş karşılaşmayı kazandığı takdirde seriyi 3 Nisan’da yine Fransa’da oynanacak karşılaşmaya taşıyacak. Tüm biletlerin tükendiği açıklanan maç 29 Mart Cuma saat 20.45’te oynanacak.

Sporda salı günü mesaisi... Voleybola yeni İtalyan, Gabigol'e doping cezasıSporda salı günü mesaisi… Voleybola yeni İtalyan, Gabigol’e doping cezası

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.