Beşiktaş stadına sposor arıyor! Amazon, Tesla, Spotify, Mercedes…

Beşiktaş profesyoneli Cenk Sümer, Amazon'dan Spotify'ye, Skoda'dan Tesla'ya kadar birçok dünya markasına siyah beyazlıların stadına sponsor olması için teklif verildiğini açıkladı.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın Vodafone ile yaptığı anlaşma bu sezon başında sona erdi.

Vodfano ile 2013’ten 2023’e kadar süren işbirliği sona eren ve bu anlaşmadan 145 milyon dolar kazanan Beşiktaş, stat sponsorluğu için yoğun şekilde çalışıyor. Siyah Beyazılıların dünyanın dev markalarla görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaş Kulübü’nün pazarlama ve iş geliştirmeden sorumlu profesyonel yöneticilerinden Cenk Sümer, katıldığı bir Twitter space odası sohbetinde taraftarların sorularını yanıtladı. Sümer, Galatasaray’ın stadına adını veren Rams’ın kendilerine geldiğini ama anlaşamadıklarını söyledi.

Sergen Yalçın futbol konuşurken 'Ben bekarım' dedirten videoSergen Yalçın futbol konuşurken ‘Ben bekarım’ dedirten video

‘Amazon ve Skoda gelecek yıl görüşelim’ dediler

Cenk Sümer, “Beko mu sponsor olacak” şeklindeki sorulara yanıt vermekten kaçınırken, Amazon, Skoda, Tesla, Mercedes, Spotify’nin de aralarında bulunduğu birçok dünya markasına teklifler sunduklarını söyledi. Sümer, “Amazon ve Skoda ‘Gelecek yıl görüşelim’ dedi. Bütçeler yapıldığı için bunu söylediler” diye konuştu. Spotify’nin de kendilerine sıcak yaklaştığını belirten Sümer şöyle konuştu: “Ancak Barcelona ile daha yeni bir sponsorluk anlaşması yaptıkları için şimdilik başka bir stat sponsorluğu düşünmüyorlar. Mercedes, talep ettiğimiz miktarı yüksek buldu. Tesla’ya da teklif verildi.”

Süper Lig Ali Cabbar sezonu!Süper Lig Ali Cabbar sezonu!

Mümkün olan en yakın zamanda sponsorluk açıklamak istediklerini vurgulayan Sümer, “Ama anlaşma 10 yıllık olmayacak. Kim 5 yıl sonrasını görebiliyor. Dövizdeki durumu herkes görüyor” dedi. Trabzonspor ve Galatasaray’ın yaptığı stat sponsorluk anlaşmalarına dair de yorum yapan Cenk Sümer, şunları söyledi: “Trabzonspor’un 1 milyar 416 milyon liralık sponsorluk anlaşması sadece stat ismini kapsamıyor. Forma göğüs ve şort arkasını gibi geniş bir paket. Zaten bu haftaki maçta görürüz sanırım. Galatasaray’ın yaptığı anlaşmanın yıllık getirisi bugünkü kurla 5.5 milyon Euro. Ama gelecek yıl ve sonrasında kur karşısında bu ortalama ne olur, bilemeyiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.