Beşiktaş, TFF limitlerini böyle aştı! Samet Aybaba’dan al haberi

Ernest Muci ve Al-Musrati'yi rekor bonservis bedelleriye kadrosuna katan Beşiktaş'ta TFF limitlerinin nasıl aşıldığı merak konusu. Sportif Direktör Samet Aybaba ise bu konuda ipucunu vermişti.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Beşiktaş kış transfer döneminin son gününe iki yeni oyuncu sığdırdı. 10 milyon euro’ya Ernest Muci’yi kadrosuna katıp 2009 yazında Gazientepspor’dan alınan Rodrigo Tabata’nın sekiz milyon euro’luk bonservis rekorunu kıran siyah-beyazlılar, birkaç saat sonra Al-Musrati’yi de açıklayıp rekoru aynı gün içinde 12 milyon euro’ya çekti. Yeni yönetim kurulu ve Başkan Hasan Arat’ın seçim sürecinde verdiği transfer sözleri son güne kadar sadece Jonas Svensson transferiyle sınırlı kalınca taraftar tepki göstermiş, hamle yapılamamasındaki sebep kulübün mali olarak bonservis yükünü kaldıramayacak halde olmasına bağlanmıştı. Son günde 22 milyon Euro harcama yapan Beşiktaş yönetimi hem taraftarlarını mutlu etti, hem de Genel Direktör Samet Aybaba’nın geçtiğimiz ay yaptığı açıklamaları akla getirtti.

‘Futbolu farklı yöneten kulüpler var, biz de öğreniriz’

Kış transfer sezonunun henüz yeni başladığı tarihlerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Samet Aybaba, TFF’nin belirlediği bütçe limitlerine dair şöyle konuşmuştu:”Paramız var. Bütçemizde altı milyon gözükse bile futbolu farklı yöneten kulüplerimiz var ülkemizde. Biz de onlardan öğreniriz nasıl oluyor, nasıl yapılıyor. Sonuçta bu ülkede her şey yapılıyor arkadaşlar, Beşiktaş olunca birden başka şeyler konuşulmaya başlanıyor, biz niye böyle oluyoruz onu da anlayabilmiş değilim. Herkes yaparım diyor, yaptım diyor, Beşiktaş olunca çok eleştiriliyor, öyle değil mi? Biz böyle bir şey yapsak hemen Samet Aybaba şunu yaptı, Başkan şunu dedi olur. Bizim camiamızı toparlamamız lazım, yapıyorlar ve örnekleri var. Bizim imkanlarımız çok geniş ve çok büyük düşünüyoruz.”

Koç Holding’le yapılan yeni sponsorluk anlaşmaları ve sonrasında gelen transfer hamleleriyle dikkat çeken Beşiktaş, böylelikle Hasan Arat yönetimindeki ilk transfer dönemini Al-Musrati, Muci, Svensson ve kiralık Joe Worrall’la kapatmış oldu. Gelenlerin yanı sıra ayrılıkların da yaşandığı transfer döneminde siyah-beyazlılar, sezon başında alınan Eric Bailly’yi bonservisiyle, Jean Onana ve Valentin Rosier ise satın alma opsiyonlarıyla birlikte kiralık olarak takımdan gönderdi.

Beşiktaş rekor üstüne rekor kırdı, Türkiye'de transfer böyle kapandıBeşiktaş rekor üstüne rekor kırdı, Türkiye’de transfer böyle kapandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.