Beşiktaş ve Alanyaspor, Dolmabahçe’de karşı karşıya

Süper Lig'de 17. haftanın kapanış gününde Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş'ı, Fatih Tekke yönetimindeki Alanyaspor'la karşılaşacak. Maç saat 20.00'de başlayacak ve Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak.

Spor 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş ve Alanyaspor Dolmabahçe'de kozlarını paylaşacak.

Sezona sıkıntılı bir başlangıç yaptıktan sonra Rıza Çalımbay yönetiminde toparlanmaya çalışan Beşiktaş, 17. hafta maçında Alanyaspor’u ağırlayacak. Haftaya 26 puanla 5. sırada giren Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı alınan 3-1’lik derbi mağlubiyetinin yaralarını sarmaya çalışacak. İlk 15 haftalık kısmı 3 galibiyet, 5 beraberlik, 7 yenilgiyle 14 puanla geçen Alanyaspor ise 18. sırada.

Siyah-beyazlılarda bu maç öncesi Gedson Fernandes, Umut Meraş ve Necip Uysal sakatlıkları nedeniyle Alanya karşısına çıkamayacaklar. Sakatlıklarını atlatan Arthur Masuaku, Milot Rashica, Mert Günok, Omar Colley ve Ante Rebic ise teknik direktör Rıza Çalımbay’ın şans vermesi halinde görev yapabilecek. Beşiktaş’ta Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ve Jean Onana ise kadro dışı bırakılmıştı.

Halil Umut Meler: Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke ettiHalil Umut Meler: Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti

Kara Kartal’da Mert Günok, Necip Uysal, Salih Uçan ve Tayfur Bingöl sarı kart sınırındalar. Bu futbolcular sarı kart görmeleri halinde 18. haftadaki Hatayspor maçında forma giyemeyecekler.

Bugünkü mücadele iki takım arasındaki 15. maç olacak. İlk 14 karşılaşmada Beşiktaş 10 galibiyet alırken 2 maç berabere bitti 2 maçı Alanyaspor kazandı. Beşiktaş söz konusu maçlarda 31 gol atarken kalesinde 13 gol gördü. Beşiktaş Akdeniz ekibini ağırladığı 7 maçı da kazandı.

Beşiktaş'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel formaBeşiktaş’tan Cumhuriyet’in 100. yılına özel forma

Çalımbay: Maç sayısı benim için fark etmez

Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın sözleşmesini 27 Aralık tarihine kadar olacak şekilde revize etti. Bu da Çalımbay’ın Alanyaspor ve Hatayspor maçlarında takımın başında olacağı anlamı taşıdı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Çalımbay “”Benim işim neyse ben onu yapıyorum. Zamanı geldiğinde konuşulur ve ona göre de hareket ederiz. Beşiktaş için bana ne derlerse desinler. Ben yine söylüyorum, benim için 2 maç, 3 maç, 6 maç, 10 maç fark etmez. Beşiktaş’ın bana ihtiyacı varsa ben seve seve işimi yaparım, hiçbir sorun yok benim için.” dedi.

Kadro dışı kararları hakkında da konuşan deneyimli isim “Kulüpler, takıma zararlı olan, bekledikleri performansı göstermeyenler veya herhangi bir tartışma yaşandığı zaman böyle kararlar alabilir. Bu da normal bir şey. Bizde de kararı yönetim verdi. Tabii ki araştırmadan verilen bir karar değil. Mutlaka onların da yaşanan durumlar karşısında verdiği bir karardı. Biz de elimizde olan kadroyla oynayacağız. Hiçbir sıkıntımız yok. En son Lugano maçında hem genç arkadaşlarımızı oynattık hem de takımdaki arkadaşlarımızla kaynaştırdık. Beraber oynadılar, çok da iyi oynadılar. Yine aynı şekilde sahaya çıkacağız. Hem genç arkadaşlarımızı hem de diğer arkadaşlarımızı kullanacağız. Önümüzdeki iki maçı kazanmamız lazım. Hem Alanyaspor’u hem de Hatayspor’u yenmemiz lazım. Başka bir düşüncemiz yok.” açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ta kadro dışılar takımdan ayrıldıBeşiktaş’ta kadro dışılar takımdan ayrıldı

Lugano maçında genç oyuncuların iyi bir oyun ortaya koyduğunu anlatan Çalımbay sezonun devamı hakkında “”Beşiktaş’ta hedef bitmez. Önümüzde hem lig var hem Türkiye Kupası var. Ne olursa olsun ligden kopmayacağız, ligde de gideceğiz. Takımın başına geldik, takımı tamamen tanıdık. Bundan sonra devre arasında 3-4 oyuncu da alınırsa her şey bambaşka olur. Samet abi, ben ve Feyyaz hoca her gün oturuyoruz, takıma bakıyoruz, alınacak oyunculara ve eksiklere bakıyoruz. Konuşarak bu durumu halletmeye çalışıyoruz.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.