Beşiktaş’tan bir taşla iki kuş

EuroCup'te Beşiktaş, Wolves Vilnius'u 72-59 mağlup etti. Siyah beyazlılar daha önce 90-88 yenildiği Litvanya ekibinden ikili averajı aldı.

Spor 28 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş maçın başında skoru açtı ve rakibine bir daha yakalanmadı.

BKT EuroCup’ın 13. haftasında Beşiktaş, Litvanya ekibi Wolves Vilnius’u konuk etti. İlk periyoda hızlı başlayan siyah beyazlılar, üçüncü dakikada Derek Needham’ın üç sayılık basketiyle 7-0’lık seri yakaladı. Rakibinin boş hücumlarını iyi değerlendiren siyah-beyazlılar, karşılaşmanın yedinci dakikasında Yiğit Arslan’ın üçlüğüyle aradaki farkı 14’e çıkardı: 15-1. Bu basketten sonra temposunu artıran konuk ekip, aradaki farkı azalttı ve ilk çeyrek Beşiktaş Kartal’ın 18-9 üstünlüğüyle sona erdi.

Sert savunma ve etkili hücumlarla ikinci çeyreğe başlayan Wolves Vilnius, 15. dakikada Adas Juskevicius’un serbest atıştan bulduğu basketle aradaki farkı altıya indirdi: 26-20. Angel Delgado’nun oyuna girmesiyle hücumda daha etkili olan Beşiktaş, 19. dakikada Kyle Allman’ın iki sayılık basketiyle aradaki farkı 20’ye çıkardı: 43-23. Periyodun devamında başka basket olmadı ve ev sahibi soyunma odasına 43-23 önde gitti.

Alperen Şengün iyi, Detroit Pistons kötü tarih yazdıAlperen Şengün iyi, Detroit Pistons kötü tarih yazdı

Üçüncü çeyrekte iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Dış atışlarda isabet bulmakta zorlanan Kartal, boyalı alanda kaydettiği sayılarla farkın azalmasına izin vermedi. Siyah-beyazlılar son çeyreğe 58-38 önde girdi.

Son çeyrek iki takımın karşılıklı basketleriyle başladı. Wolves Vilnius, 38. dakikada Thurman’ın iki sayılık basketiyle aradaki farkı 14’e kadar indirdi: 69-55. Thurman’a Matthew Mitchell’ın iki sayılık basketiyle cevap veren Beşiktaş , maçın devamında sert savunmasına devam etti ve karşılaşmayı 72-59 kazandı.

Delgado maçı domine etti

Beşiktaş’ta; Angel Delgado 16 sayı, 14 ribaunt, Matt Mitchell 15 sayıyla oynadı. Wolves’ta ise Tre’Shawn Thurman 15 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Hasan Arat Beşiktaşlılara garanti verdi: Hedeflere ulaşacağımHasan Arat Beşiktaşlılara garanti verdi: Hedeflere ulaşacağım

İkili averaj Beşiktaş’ın oldu

Bu sonuçla Beşiktaş 13 maç sonunda sekizinci galibiyetini alarak dördüncü sıradaki yerini korudu. Wolves ise dört galibiyette kaldı. Kartal, ayrıca ilk maçta 90-88 yenildiği rakibinden ikili averajı aldı. İki takım grubu aynı puandan bitirirse Beşiktaş rakibinin önüne geçecek.

Depremzede çocuklar karşılaşmayı salonda izledi

İstanbul Üniversitesi Disiplinlerarası Toplumsal Araştırmalar Kulübü’nün (DİTAK) ‘Sesini duyan var!’ projesi kapsamında depremzede çocuklar, karşılaşmayı salonda takip etti. Çocuklar, maçın bitmesinin ardından sahada basketbol oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.