Bir Mario Hezonja bilmecesiydi, çözüldü

Real Madrid'in forveti Mario Hezonja sezon sonu itibariyle serbest kalmıştı. Oyuncunun adı Barcelona'yla anıldı. Ancak Barça daha sonra transferden vazgeçti. Hezonja da Real Madrid'de kaldığını duyurdu.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Mario Hezonja Madrid'de kaldı.

Mario Hezonja beklentinin altında kalan NBA kariyeri sonrası Avrupa’ya, Panathinaikos’a döndü. Burada geçen yarım sezonun ardından Unics Kazan kapıları açıldı. İyi devam eden 2021-22 sezonun ortasında patlayan Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rus ekipler ligden ihraç edildi. Böylece Hezonja serbest oyuncu konumuna geldi, hem de sezonun ortasında.

2022 yazında yeni takımı Real Madrid oldu. Dzanan Musa’yı da kadrosuna katan Real bir nevi kumar oynuyordu. Ancak bu kumarı kazanan başkent ekibi olacaktı. Hezonja çok iyi uyum sağladığı takımıyla ilk sezonunda EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. Ligi de kazanan ekip gözünü bir sonraki sezon üst üste şampiyonluğa dikti. Facundo Campazzo eklemesiyle daha da güçlenen Real, Hezonja’nın etkili olduğu normal sezonu lider bitirdi, yarı finalde Olympiakos’u geçip finale kaldı. Burada Ergin Ataman önderliğinde Panathinaikos’a boyun eğdiler. Ancak ligde yarı finalde Barcelona’yı, finalde Murcia’yı geçip mutlu sona uzanmayı başardılar.

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos sekiz ay salonlara giremeyecekPanathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos sekiz ay salonlara giremeyecek

Sergio Rodriguez ve Rudy Fernandez gibi isimler basketbol kariyerlerini noktalarken birçok ismin de sözleşmesi bitiyordu. Bu isimlerden biri de Mario Hezonja’ydı. Hezonja altyapısında da yer aldığı, profesyonel basketbola adım attığı, Real Madrid’in ezeli rakibi Barcelona’yla flört halindeydi. Marca tarafların anlaştığıyla alakalı bombayı patlattı. Avrupa basketbol gündemine düşen haber en çok konuşulan konu oldu. Ancak yılan hikayesi yeni başlıyordu. Hezonja’nın son Murcia maçından sonra Real Madrid’i öven açıklamaları Barçalıları rahatsız etmişti. Barcelona’ya yakın Mundo Deportivo Katalan ekibinin transferden vazgeçtiğini yazdı. Oysa sözleşme dört yıllık ve yıllık kazanç 3 milyon euro’ydu ki bu EuroLeague’de astronomik denecek seviyede bir sözleşmeydi.

Hezonja belki de 29 yaşında kariyerinin son uzun sözleşmesine imza atmanın kıyısından döndü. Oyuncunun geleceğiyle alakalı söylentiler yine arttı. Panathinaikos tarafının da transfere girebileceği konuşuldu. Ancak Yunan ekibi eski oyuncusuna ilgi göstermedi. Son kertede Hezonja geleceği hakkında kararını kendisi açıkladı.

Şampiyonların sosyal medya ligi: Real Madrid zirvede, Galatasaray beşinciŞampiyonların sosyal medya ligi: Real Madrid zirvede, Galatasaray beşinci

Hırvat “Hepinizin bildiği gibi sezonun son maçından sonra serbest oyuncu oldum ve gelecek yıllarda nerede oynamak istediğime karar vermekte özgürüm. Şu ana kadar kimseyle herhangi bir anlaşma yapmadım ve dediğim gibi bunu her zaman ilk benden duyacaksınız. Real Madrid pek çok kişi inanmadığı halde bana inandı, geldiğim ilk günden beri benimle ve ailemle ilgilendi ve kendimizi evimizde gibi hissetmemizi sağladı. Tek niyetim kalmaktı, bu yüzden yolculuğuma uzun bir süre BENİM EVİM, GERÇEK MADRİD’imde devam edeceğimi size bildirmekten mutluluk duyuyorum!” diyerek Madrid’de kaldığını kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.