Biri İspanya’yı durdursun! İtalya’yı ezdiler

Euro 2024'te erken final gibi gözüken maçta İspanya, son Avrupa şampiyonu İtalya'yı futbol olarak ezdi, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Puanını altı yapan İspanya ikinci tura lider olarak yükselmeyi garantiledi.

Spor 21 Haziran 2024
İspanya baskısı sonucu İtalya savunmacı Riccardo Calafiori topu kendi ağlarına yolladı.

Euro 2024’ün en büyük favorilerinden İspanya ile İtalya B Grubu ikinci maçında karşılaştı. Hırvatistan’ı 3-0 gibi farklı bir skorla geçen İspanya, ilk maçladaki en görkemli performanslardan birini sergilemişti. Arnavutluk karşısında 2-1 kazanan son Avrupa şampiyonu İtalya ise üç puanı almasına karşın taraftarlarına pek güven vermemişti.

Karşılaşma öncesinde hayatını kaybeden eski UEFA Genel Sekreteri Gerhard Aigner için saygı duruşunda bulunuldu.Almanya’nın Bavyera eyaletinde 1943’te doğan Aigner, 1989-1999 arasında UEFA Genel Sekreterliği, 1999-2003 arasında ise UEFA İcra Kurulu Başkanlığı yaptı.UEFA’nın onursal üyelerinden olan Alman futbol adamı, 80 yaşında hayatını kaybetti.

İngiltere, Danimarka'ya takıldıİngiltere, Danimarka’ya takıldı

Arena AufSchalke’de oynanan maçta tribünlerde ağırlık İtalyanların oldu. 53 bin 994 kişi kapasitesine sahip stadyumda tribünlerin büyük bölümünde mavi renkler hakimdi. İtalyanların tribündeki üstünlüğü ise sahaya oyun olarak yansımadı. Karşılaşmaya baskılı başlayan İspanya, 90 dakika boyunca birçok net gol şansından da yararlanamadı. Oyunu rakip sahaya yıkan İspanyollar, İtalyanlara maç boyunca net fırsat vermedi.

Maça iyi başlayan ve rakip kaleyi adeta ablukaya alan İspanya oldu. Sağdan Lamine Yamal soldan Nico Williams’la çok etkili olan İspanyollar yaptıkları hücum presle İtalya’ya top oynama şansı tanımadı. Gök mavililerde ise kaleci Gianluigi Donnarumma yaptığı başarılı kurtarışlarılarla farkı önleyen isim oldu.

25’te Fabian Ruiz uzaklardan topa harika vurdu. Donnarumma aynı güzellikte bir kurtarış yaptı.

İspanya’nın tecrübeli orta saha Rodri, mücadelenin 45+2’nci dakikasında hakem Slavko Vincic’e itirazlarının ardından sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen Rodri, İspanya’nın grubun üçüncü maçında Arnavutluk ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

İspanya’nın baskısı sonunda 55’te sonuç verdi. Ardı ardına gelen ataklardan bulunan İtalya savunması sonunda hata yaptı. Soldan Nicholas Williams’ın içeri çevirdiği topu Riccardo Calafiori kendi ağlarına yolladı.

İspanya öne geçmesine rağmen hız kesmedi. Ataklarına devam eden matadorlar 60’ta bu kez Lamine Yamal ile ikinci gole yaklaştı. Onun vuruşu az farkla dışarı gitti.

70’de İspanya’da Nicholas Williams harika vurdu, Donnarumma’nın bakışları altında top direkte patladı.

Son düdük çaldığında İspanya’nın dokuzu İtalya kalesinibulan 20 şutu vardı. Maçın yıldızı İtalya kalecisi Donnarumma olurken gök mavililer biri isabetli dört şutla maçı tamamladı. Bu sonucun ardından puanını altıya yükseltip liderliğini sürdüren İspanya son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. İtalya ise üç puanla ikinci sırada kaldı. Grupta Arnavutluk ve Hırvatistan’ın ise birer puanı bulunuyor. İspanya gruptaki son maçında Arnavutluk ile kozlarını paylaşacak. İtalya ise Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. İki karşılaşma da 24 Haziran’da oynanacak.

Slovenlerin partisine son saniyede Jovic engeliSlovenlerin partisine son saniyede Jovic engeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.