Birlik için oynanan maçtan beraberlik çıktı: Hatayspor 1-1 Hull City

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası Süper Lig’den çekilen ve o tarihlerden bu yana maça çıkamayan Hatayspor yeşil sahaya ilk adımını attı. Hatay, Bursa’da oynanan hazırlık maçında Hull City ile 1-1 berabere kaldı.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Hatayspor ve Hull City 1-1 berabere kaldı.

Hatayspor, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından hiç maça çıkamadı. Takım, futbolcusu Christian Atsu ve sportif direktör Tamer Savut’un yasını tutarken Süper Lig’den de çekildi. Gelecek sezon yine Süper Lig’de mücadele edecek olan Volkan Demirel yönetimindeki takım karşılaşmalarını Mersin şehrindeki Mersin Stadyumu’nda oynayacak.

Hatay, 2023-24 sezonu hazırlıkları kapsamında ilk maçına Hull City karşısında Bursa’daki Timsah Park’ta çıktı. Akdeniz ekibi için bu karşılaşma 6 Şubat tarihinden beri çıktığı ilk karşılaşma oldu. Maç öncesinde Volkan Demirel, üzerinde depremde hayatını kaybeden sportif direktör Tamer Savut’un adının yazdığı ve “Seni unutmayacağız” yazan tişörtü Savut’un ailesine hediye etti. Ayrıca Demirel, hayatını kaybeden futbolcu Christian Atsu’nun 30 numaralı formasını da takım fotoğrafında elinde tuttu.

Volkan Demirel’den seremonide anlamlı hareket.

Başlama vuruşuyla beraber duygusal anların da yaşandığı karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Eşitliği bozan gol 68. dakikada Hull City cephesinden Jarvis’in ayağından geldi. Hatayspor’un cevabı 83. dakikada Ünal Durmuşhan’la geldi. Bu gollerle birlikte maç 1-1 berabere bitti.

Volkan Demirel, maç sonunda yaptığı açıklamada “Bizim için burada, sahada olmak anlamlıydı. Depremin ardından 5 ay 3 gün sonra ayakta dimdik duran bir Hatayspor var” sözlerine yer verdi. Hull City takım sahibi iş insanı Acun Ilıcalı ise “Maçın berabere bitmesi gönlümden geçiyordu. Allah gönlüme göre verdi. Hatayspor’un herkes için anlamı çok farklı” şeklinde duygularını dile getirdi. Maçtan elden edilen gelir depremden etkilenen bölgelerdeki depremzedelere bağışlanacak.

Ilıcalı da sahibi olduğu Hull City’nin maçını stadyumda takip etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.