Bitirdikleri yerden başladılar ama bu kez kazandılar

Türk takımları EuroLeague'e geçtiğimiz sezonun son maçını oynadıkları takımlarla başladılar. Fenerbahçe, evinde Olympiakos'u 82-71 yenerken Anadolu Efes, Bologna deplasmanında 76-67 ile kazandı.

Spor 5 Ekim 2024
Türk takımları EuroLeague'e iki galibiyetle başladı.

Fenerbahçe, EuroLeague’de sezonu zorlu Olympiakos maçıyla açtı. İki takım geçen sezon üçüncülük maçında karşı karşıya gelmiş kazanan Oly olmuştu. Kadrosuna Evan Fournier, Sasha Vezenkov, Luca Vildoza, Tyler Dorsey gibi oyuncuları ekleyen Oly, Yunanistan Süper Kupası’nda ezeli rakibi Panathinaikos’u yenerek sezonu açmıştı. Fenerbahçe ise Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Anadolu Efes’e mağlup olarak sezona merhaba demişti.

İki takım da EuroLeague’e iyi başlamak istiyordu. Fenerbahçe 10 binden fazla taraftarının önünde rakibini yenme niyetindeydi. Maçın henüz ilk çeyreğinde şanssızlık yaşandı. Scottie Wilbekin, oyuna girdikten hemen iki dakika sonra içeri penetre etti, şuta kalktı ancak inerken acı içinde bacağını tuttu. Oyuncu maça devam edemedi. Kaynaklardan gelen bilgilere göre sağ ön çapraz bağında kopma meydana gelen Wilbekin sezonu kapadı. Kulüpten yapılan açıklamada “Oyuncumuz Scottie Wilbekin, 4 Ekim Cuma günü (bugün) oynanan Olympiacos karşılaşmasında sağ diz bölgesinden sakatlık yaşamıştır. Sporcumuzun Acıbadem Ataşehir Hastanesi’nde yapılan kontrollerinin ardından ön çapraz bağ yırtığı tespit edilmiş olup oyuncumuzun ameliyatı planlanmıştır. Scottie Wilbekin’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz” dendi.

Torpilsiz ve seyircisiz maçta Avrupa'nın süperi Fenerbahçe olduTorpilsiz ve seyircisiz maçta Avrupa’nın süperi Fenerbahçe oldu

Bu can sıkıcı anla başlayan maçın ilk çeyreği 17-13 Fenerbahçe üstünlüğüyle bitti. Kanarya ikinci çeyrekte geçiş oyunu fırsatları bulan rakibinin 23 sayısına engel olamazken 15 sayıda kaldı. Ancak ikinci devre Wade Baldwin’in hücumda etkili performansıyla başladı. İlk yarıda girmeyen üçlükler ikinci yarıda girdi. Sertaç ve Melli’nin aynı anda sahada olduğu bölümlerde Kanarya fark yarattı. Böylelikle üçüncü çeyrek 57-56 önde bitirildi. Son çeyrekte bu kez ribauntlarda rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe, farkı gitgide açtı. Son beş dakikada Nigel Hayes-Davis de devreye girdi ve fark açıldı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe maçı 82-71 kazandı ve sezona galibiyetle başladı. Wade Baldwin 19 sayı, 7 asist ve 5 ribaunt üretirken Nigel 15 sayı attı.

Maçın sonunda Sarunas Jasikevicius hiddetle Giorgios Bartzokas’ın üzerine gitti. İkili arasında gerginlik yaşandı. Maç sonu basın toplantısında Bartzokas “Sarunas bana saldırdı” derken Jasikevicius “Bartzokas bazı yorumlar yaptı ve dediklerini duydum, bu yüzden cevap vermem gerekti. Bana ikinci kez saha kenarından nasıl koçluk yapılacağını öğretmeye çalışıyor. Hiçbir koçun bana takımımla ne yapmam gerektiğini söylemesine izin vermeyeceğim” diye konuştu. Saras ayrıca yeni transferlerin iyi performansıyla “Altı yeni oyuncumuz var. Bize bir şey sunsalar iyi olur çünkü takımın yarısı yeni. Katkı sunmaya çalışıyorlar, iyi bir oyun sergilediler umarım ileride daha iyi olacaklar” dedi.

Torpil salona girdi: Avrupa derbisinde skandalTorpil salona girdi: Avrupa derbisinde skandal

Efes İtalya’da galip

Anadolu Efes de tıpkı geçen sezon play-in maçında olduğu gibi Bologna ile karşılaştı. İstanbul’da sezonu kapatan Efes bu kez rakibinin evinde sahaya çıktı. Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak başlayan lacivert-beyazlılar bu maçı da kazanarak EuroLeague defterini iyi bir şekilde açma niyetindeydi.

Karşılaşmanın ilk üç çeyreği fazlasıyla çekişmeli ve sert geçti. Efes ikinci yarıya çok daha iyi başlayan taraf oldu ve 11-2 ile farkı dokuz sayıya kadar çıkardı ancak bu İtalyan temsilcisi bu farkı kapayıp son çeyreğe bir sayı önde girmeyi bildi. Efes son çeyreğe de tıpkı üçüncü çeyreğe olduğu gibi iyi girdi ve çok iyi savunma yaptı. Son dakikalara girerken farkı çift hanelere çıkardı. Bologna’nın farkı azaltma çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 76-67 bitti. Dan Oturu 14 sayı ve 9 ribaunt alırken Elijah Bryant 12, Shane Larkin 11 sayı kaydetti. Bologna’da Isaia Cordinier 16, Toko Shengelia 12 sayıyla oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.