Olaylı maçta gece yarısı kararı: Maskeli serbest!

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası sahaya inerek kutlama yapan Fenerbahçeli futbolculara saldıran maskeli ve korner direkli holiganlar serbest bırakıldı.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Trabzonspor-Fenerbahçe maçında futbolculara saldıran iki holigan serbest bırakıldı.

17 Mart akşamı oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası holiganlar sahaya atlamışlar ve 3-2 kazanan Fenerbahçeli futbolculara saldırmışlardı. Saldırganlara karşılık veren bazı Fenerbahçeli futbolcular fiziksel kontağa girmişlerdi. PFDK, 17 gün önce yaşanan olayların cezalarını açıkladı. Trabzonspor’a 6 maç seyircisiz oynama cezası verilirken Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat’a birer maç ceza çıktı.

Jayden ve İrfan Can’ın cezaları ertelendi. Ancak asıl mesele cezaların açıklanmasının bu denli gecikmesiydi. 31 Mart yerel seçimlerinin sonuna kalması kamuoyunda tepki uyandırdı. Kamuoyunda tepki uyandırması muhtemel bir karar daha dün gece saatlerinde açıklandı…

Trabzonspor önce protesto etti, sonra Konyaspor'u ateşe ittiTrabzonspor önce protesto etti, sonra Konyaspor’u ateşe itti

Dört tutukludan ikisi serbest kaldı

Olaylar sonrasında 13 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Maç sonrası sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli 20 Mart’ta çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmış, 8 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tutuklu taraftarlardan Mahmut Halil Küçükalioğlu’nun ise sağlık durumu nedeniyle 26 Mart’ta tahliyesine karar verilmişti. 20 Mart’ta 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan maskeli Hasan Çetinkaya,  korner direğini kullanan Engin Taşkın, Kadir Olgun ve kaleci Livakovic’e yumruk atan Oğuzhan Bulut’un avukatlarının tahliye talepleri Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliğince reddedilmişti. Bu karara savcılık itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Trabzon Nöbetçi 5. Asliye Ceza Hakimliği, tutuklulardan Hasan Çetinkaya ve Kadir Olgun’un tahliyesine, diğer tutukluların mevcut halinin devamına karar verdi.

Böylelikle sahaya atlayan ilk holigan maskeli Hasan Çetinkaya böylece serbest kalmış oldu. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde’nin tekmelediği maskeli holigan için ‘Ona bir şey olsa ailesine ne derdik’ demişti.

Fırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç cezaFırtınalı maçın hükmü kesildi: Trabzonspor’a altı maç, iki Fenerbahçeliye birer maç ceza

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.