Braga, Bruma’ya duacı! 11 yıl sonra rüya gerçek oldu

Braga, Fenerbahçe'den transfer edilen Bruma'nın golüyle Panathinaikos'u 1-0 yendi ve play-off'u geçerek, 11 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretine son verdi.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Bruma, takımının Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmasında büyük rol oynadı.

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda Braga ile Panathinaikos eşleşti. İlk maçı 2-1 kazanan Portekiz ekibi Braga, Yunanistan’da Panathinaikos’a konuk oldu. 61 binden fazla taraftar Atina Olimpiyat Stadı’nda yerini alırken; karşılaşmanın tek sayısını Fenerbahçe’den 6.5 milyon euro’ya transfer edilen Bruma 83. dakikada attı.

Ali Koç sözünü tuttu! İhracat şampiyonu FenerbahçeAli Koç sözünü tuttu! İhracat şampiyonu Fenerbahçe

Böylece Portekizli futbolcu, Şampiyonlar Ligi elemelerinde dört maçta üç gole ulaşırken bir de asist yaptı. Bruma’nın Portekiz Ligi’nde iki maçta bir golü bulunuyor. Braga, böyle 11 yıl sonra Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı. Portekiz temsilcisi gruplara kalarak 20 milyon Euro’yu kasaya koymayı garantiledi. Bonus ve galibiyet primleriyle bu rakam daha yükseğe çıkabilecek.

Bruma Braga’da! Fenerbahçe kar ettiBruma Braga’da! Fenerbahçe kar etti

Arao Avrupa Ligi’nde

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’den William Arao’yu transfer eden Panathinaikos ise yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam edecek. Yunan takım 9 milyon Euro kazandı. Bu rakam sonraki maçlarda alacağı sonuçlara göre daha da artabilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.