Brezilya’da gündem Real Madrid futbolcusu Vinicius Junior! Eylem…

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior’a Valencia maçında yapılan ırkçı saldırılardan sonra Brezilya'daki Flamengo-Cruzeiro maçında futbolcular ve hakemler maç başladıktan sonra oturma eylemi yaptı.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İki takımın oyuncuları oturarak Vinicius Junior'a yapılan ırkçı saldırıyı protesto etti.

Brezilya Ligi’nin 8’inci haftasında Flamengo, Cruzeiro ile karşılaştı. Maçın başlama vuruşunun ardından İspanya’da ırkçı saldırılara maruz kalan Vinicius Junior İçin sahadaki tüm oyuncular ve hakemler oturma eylemi gerçekleştirdi. Maç 1-1 berabere bitti.

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, La Liga'ya savaş açtı: Irkçıların ligiReal Madrid’in yıldızı Vinicius Junior, La Liga’ya savaş açtı: Irkçıların ligi

Vinicius Junior’un kırmızı kartı iptal edildi

Real Madrid’in yıldızının Valencia deplasmanında maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar ve gördüğü kırmızı kartla ilgili kararlar açıklandı. İspanya Futbol Federasyonu Brezilyalı futbolcunun gördüğü kırmızı kartın iptal edildiği ve bir sonraki Rayo Vallecano maçında oynayabileceği belirtildi. Kırmızı kartın iptaliyle ilgili yapılan açıklamada, “VAR’ın gönderdiği görüntüler taraflıydı. Bu da maçın hakemini yanılttı. Oyuncunun haksız yere oyundan atılmasına yol açtı” denildi.

Irkçılık illeti her yerde: Bu sefer mağdur eski Trabzonsporlu RodallegaIrkçılık illeti her yerde: Bu sefer mağdur eski Trabzonsporlu Rodallega

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.