Bundesliga’ya taraftar el koydu! ‘Uzaktan kumanda’ tarih oldu

Almanya'da Bundesliga 1 ve 2'de uzun süreden beri TV ve pazarlama gelirlerinin satılmasına karşı çıkan taraftarların protestoları amacına ulaştı. Bundesliga yönetimi yatırımcıyla ilgili kararından vazgeçti.

Spor 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Taraftarların sahaya gönderdiği uzaktan kumandalı arabalar maçların durmasına neden oldu.

Bundesliga’nın medya haklarının yüzde 8’inin 20 yıllığına bir milyar Euro’ya bir dış yatırımcıya satılmasına karşı uzun haftalar boyunca tribünlerde protesto gösterileri yapan, sahaya tenis topları yağdıran 36 kulübün taraftarları sonunda amaçlarına ulaştı.

Onay veren birçok kulübün de geri adım atmasıyla Bundesliga yönetimi (DFL) yatırımcıyla ilgili kararından vazgeçti. Bununla birlikte hafta sonunda Bundesliga 1 ve 2’deki maçlar da normale dönecek.
Bundesliga 2’nin 22. haftasında Hansa Rostock ile Hamburg arasında oynanan mücadele ilginç anlara sahne olmuştu. Ev sahibi takım taraftarları protesto amacıyla sahaya uzaktan kumandalı sis çıkartan iki araba soktu. Uzaktan kumandalı arabalarla çimlerin üzerinde yarışarak oyunu bölen taraftarlar mini arabalara takılı mavi ve beyaz dumanla ilginç görüntüler ortaya çıkmasına neden oldu. Uzaktan kumandalı arabalar cuma akşamı oynanan Köln – Werder Bremen maçını da yarıda kesmişti. Müngersdorf Stadyumu’nun çimlerinin üstünde mini arabaları süren taraftarlar ‘Kendimizi uzaktan kumanda ile kontrol ettirmeyiz’ yazılı bir pankart açmıştı.

Süper Kupa Urfa'da, tarih 7 NisanSüper Kupa Urfa’da, tarih 7 Nisan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.