Schalke’nin son saniye keyfi

Schalke 04, Mainz'ı deplasmanda 90+12'de gelen penaltıyla 3-2 yenerek maç fazlasıyla küme düşme bölgesinin dışına çıktı.

Spor 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bundesliga’da ilk yarı bittiğinde herkes Schalke 04’e küme düşmüş gibi bakıyordu. Lacivert beyazlılar son sıraya demir atmıştı. Ama pes etmediler. Mainz deplasmanına çıktıklarında tek düşünceleri puan ya da puanlar almaktı. 26. dakikada Bülter’ın golüyle öne geçtiler. Mainz buna 53’te Barreiro ile yanıt verdi ve skora denge geldi.

La Liga'dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazlaLa Liga’dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazla

Schalke, 60’ta Kenan Karaman’ın asistinde Krauss ile tekrar önge geçti. Ama ev sahibi ekip 70’te Martin’in frikikten attığı golle tekrar eşitliği sağladı. Hakemin 6 dakika uzatma verdiği maçın son saniyesinde ceza alanı içinde çekilen Schalke’li Butner yerde kaldı. Oyun bir süre devam ettikten sonra VAR devreye girdi. Hakem Jöllenbeck’in verdiği penaltı 90+12’de kullanıldı. Bülter, kaleciyi terse yatırarak skoru belirledi: 2-3.

Maç sonu futbolcular taraftarlarla birlikte büyük sevinç yaşarken Schalke, puanını 30’a yükseltti ve maç fazlasıyla küme düşme bölgesinin dışına çıktı. Mainz 05 ise 45 puanla sekizinci sırada.

Günün diğer maçında Leverkusen kendi sahasında Köln’e 2-1 yenildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.