Leverkusen, durmuyor… Son kurban Leipzig

Xabi Alanso'nun teknik direktörlüğe gelmesinden sonra hem ligde hem Avrupa'da başarılı sonuçlar alan Leverkusen, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için mücadele eden Leipzig'i 2-0'la geçti.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bundesliga’da gerek şampiyonluk, gerek Şampiyonlar Ligi gerekse küme düşma bölgesinde büyük mücadele yaşanıyor. Dortmund’un bu hafta Bayer Münih’i geçip liderliğe oturmasından sonra gözler Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için mücadele eden takımların maçlarına çevrildi.

Bayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyorBayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyor

5. sırada bulunan Leipzig, 6. durumdaki Leverkusen’e konuk oldu oldu. İspanyol teknik direktör Xabi Alanso’nun gelmesinden sonra hem Bundesliga’da hem Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alan Leverkusen, 40’ta Adam Hlozek ve 86’da penaltıdan Naidem Amiri’nin attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla Leverkusen ligde son 13 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik elde etmiş oldu. Leverkusen 47, Leipzig 51 puanda bulunuyor. Leverkusen Avrupa Ligi’nde de yarı finale çıkmayı başarmış durumda.

Yıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan'ı yumruklamışYıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan’ı yumruklamış

Şampiyorlar Ligi hedefindeki bir diğer takımsa Union Berlin. Deplasmanda Mönchengladbach’a konuk olan başkent ekibi, 60. dakikada Shedaldo Becker’in attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Union Berlin üçüncü durumda bulunuyor.  Günün diğer maçındaysa Freiburg, Schalke 04’ü 4-0 mağlup etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.