Bursa’da bir dönem kapandı, Uludağ İçecek sponsorluktan çekildi

Uludağ İçecek, resmi kanallarından duyurduğu açıklamayla Bursaspor Basketbol Takımıyla olan sponsorluk anlaşmalarını sonlandırdığını açıkladı.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Uludağ İçecek Bursaspor'la yollarını ayırdı.

Basketbolda uzun süreli sponsorluklar alışılagelmiştir. Fenerbahçe’nin Ülker markasıyla olan sponsorluğu yalnızca isim sponsorluğundan öte salon yapmaya varan büyük çaplı işlere dahi vesile olmuştur. Pınar’ın Karşıyaka’yla olan bağı düşünüldüğünde biri gıda diğeri spor sektöründe ünlü iki markayı konu basketbol olunca ayırmak pek mümkün değildir.

Bu ve benzeri birçok uzun süreli anlaşmanın bazısı devam ediyor bazısı ise son bulmuş durumda. İşte son bulan anlaşmalardan biri de Bursaspor’un Uludağ İçecek firmasının Frutti Extra isimli içecek markasıyla olan anlaşması. Bursaspor, 2018-19 sezonu sonunda Süper Lig’e yükseldi ve 4 senedir Türk basketbolunun en üst kademesinde mücadele ediyor. Bursa, bu aşamada hep aynı sponsor ve isimle yer aldı: Frutti Extra Bursaspor.

Ancak söz konusu anlaşma Uludağ İçecek’ten yapılan açıklamayla sona erdi. Açıklamada “Bundan tam 4 sezon önce Bursaspor Basketbol Kulübü Süper lige yükselirken, onları süper lige taşıyan Durmazlar Makine’den isim sponsorluk bayrağını devraldık ve Frutti Extra Bursaspor olarak bugünlere geldik” gibi ifadeler yer aldı. Bursa bu 4 senelik süreç içinde yapılan yatırımla beraber hızlıca en üst seviyeye adapte olmuştu. 2021-22 sezonu, EuroCup’ta finale yükselerek sonlanmıştı. Bursa ekibi bu sezonu Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde 5. bitirmeyi başarmıştı. Yapılan açıklamada Covid-19 süreci ve Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin yarattığı zorlu süreçlere beraber göğüs gerildiği belirtildi.

Uludağ İçecek’ten yapılan açıklamada yalnızca maddi anlaşmaya bağlı kalınmadığı ve başta altyapı takımlarına olmak üzere birçok farklı alanda destek sağlandığı belirtildi.

Anadolu Efes finale Fenerbahçe evine gittiAnadolu Efes finale Fenerbahçe evine gitti

Bu ayrılığın ardından Bursa’yı belli başlı yol ayrımları bekliyor. Takımın önde gelen oyuncularına talipler var. Bunların başında Onuralp Bitim geliyor. Onuralp’in yükselen performansıyla büyük İstanbul takımlarından birine gitmesi veya Avrupa yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan koç Dusan Alimpijevic’le yola devam edilip edilmeyeceği merak konusu. Andrew Andrews, Dudzinski, Zach Auguste, Eric Needham gibi yabancıların da kaderi merak edilen diğer unsurlar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.