Futbolda erken seçim savaşı… Büyükekşi ‘Temmuzda seçim’ dedi, kulüpler bölündü

19 Süper Lig kulübü Futbol Federasyonunda hemen seçime gidilmesini istiyor. Federasyon ise dün 18 Temmuzda seçim kararı aldı. Kulüplerin bu kararı kabul edip etmeyeceği, seçimin hemen yapılmasını istemeye devam edip etmeyeceği belirsiz.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
TFF seçim kararı aldı, Büyükekşi 18 Temmuz'u tarih verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Kulüpler Birliği’nin yönetim değişikliği isteklerine karşı hamle geldi. Başakşehir hariç tüm Süper Lig kulüplerinin bir an evvel Seçimli Genel Kurul düzenlenmesi talebini ilettiği TFF bu isteklerin aksine 18 Temmuz’da yapılacak Mali Genel Kurul’u Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdi. Bir gün önce ‘derhal seçim’ isteyen kulüplerin federasyonun bu kararını kabul edip etmeyeceği belirsiz ama dün gerek Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gerekse Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, beğenmeseler de bu kararı kabul edeceklerini ima eden açıklamalar yaptılar. Kulüpler, federasyon seçiminin bir an önce yapılması için aralarında imza toplamaya da devam ediyor. Ama Galatasaray ve Trabzonspor Başkanları bu kampanyadan imzalarını geri çektiler. Buna karşılık Beşiktaş bir an önce seçimi desteklemeye devam ediyor.

Konu hakkında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi “Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde iki yılımızı geride bırakmış olacağız. Yönetim Kurulumuzda aldığımız kararla 18 Temmuz’da yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu Seçimli Genel Kurul olarak yapmaya karar verdik” dedi.

Kulüpler pazartesi noter davetiyle imzaları toplamada ısrarlı

Seçim için EURO 2024 sonrasını, yani 18 Temmuz tarihini veren TFF’nin kararı hayata geçmeyebilir. Geçen gün Sports Digitale’ın verdiği habere göre TFF’nin Kulüpler Birliği’nin ‘Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a gidelim’ talebini reddedip ’18 Temmuz’da seçime gitmeyi düşünüyoruz, imza toplamayın’ diye kulüpleri aramaya başladığı belirtilmişti. Haberde Kulüpler Birliği’nin Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a gidilmesi için kulüplerin delegeleriyle birlikte pazartesi günü noter eşliğinde imza toplama kararı aldığı bildirilmişti. Federasyondan gelen bu ani açıklama kulüplerin seçim için kararlı olduğu ve bu konuda belli bir yol kat ettiğini kanıtlar göründüğü şeklinde yorumlandı. Kulüpler Birliği yeterli sayıda imza toplayabilirse TFF Seçimli Genel Kurul’a 18 Temmuz’dan daha erken bir tarihte gitmek zorunda kalacak.

Çanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19'u 'Derhal bırak' dediÇanlar Mehmet Büyükekşi için çalıyor! 20 kulübün 19’u ‘Derhal bırak’ dediToplantı bayram sonrasına kaldı

Federasyon ve Kulüpler Birliği gerilimine dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Sports Digitale’in haberine göre Mehmet Büyükekşi’nin 18 Temmuz’u tarih olarak verme sebebi A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’na katılmasını kendisinin ve yönetiminin başarısı olarak görmesi ve bu sebeple takımla birlikte Avrupa Şampiyonası’na gidip seçimi sonra yapmak istemesi. Aynı habere göre kulüpler imza toplama ve seçimi erkene çekme konusunda da ısrarcı ve bayram sonrasında Kulüpler Birliği konuyu tekrar masaya yatıracak, toplantı yapıp nihai kararı verecek.

TFF’nin ilgili tüzük maddelerine göre Genel Kurulun toplam sayısının %40’ı noter imzası verirse Genel Kurul 30 gün sonra yapılıyor. Genel Kurul %50+1 delege oyuyla yapılırsa olağanüstü seçime gidiliyor. Seçim de alınan karardan en az 30 gün sonra gerçekleşiyor.

Tahir Kum: 15 kulüp imza verecek

Süper Lig kulüplerinin Mehmet Büyükekşi’ye seçim için ültimatom verdiği haberini ilk duyuran isim olan gazeteci Tahir Kum konu hakkında yeni bir bilgi paylaştı. Kum’un aktardıklarına göre Kulüpler Birliği 8 Nisan Pazartesi günü noter eşliğinde toplanacak. Haberde Süper Lig kulüp başkanlarının WhatsApp grubunda 15 kulübün imza vereceğini beyan ettiği belirtildi. Gaziantep FK’nın çoğunluğa uyacağını söylediği, Alanyaspor, Başakşehir, Kayserispor ve Rizespor’un başkanlarının ise sessiz kaldığı aktarıldı.

Beşiktaş’tan açıklama: Türk Futbolunun kaybedecek tek bir günü dahi olmadığına inanıyoruz

Süper Lig kulüplerinden Beşiktaş, TFF’nin 18 Temmuz’u tarih gösterip seçime gideceğini açıklamasının ardından yazılı bir paylaşımda (Paylaşımın tamamı) bulundu. Kulübün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Türk futbolunun bir üç ay daha bu anlayışla yönetilerek içinden çıkılamayacak sorunlara gömülmesine Beşiktaş JK olarak razı olmadığımızı belirtir, hukukun ve talimatların bize tanıdığı hakları diğer kulüplerimiz ve futbol ailesinin paydaşlarıyla birlikte sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz” denildi.

İşte anbean Süper Kupa günü...İşte anbean Süper Kupa günü…

Galatasaray ve Trabzonspor geri adım attı

Gazeteci Tahir Kum yaşananlar hakkında yeni bir iddia daha ortaya attı. Dört büyükler de dahil 15 Süper Lig kulübünün TFF’yi genel kurula götürmek için imza vermeye hazır olduğunu belirten Kum, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in akşam saatlerinde başkanların yer aldığı WhatsApp grubunda yaptığı paylaşımla TFF’yi olağanüstü genel kurula götürmeyle ilgili “imza atarım” kararını geri çektiğini duyurduğunu söyledi. Aynı habere göre Özbek’e destek çıkan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da bu karara destek verip imza vermekten geri çekildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.