Büyükekşi’den Beşiktaş’a yanıt: Ulufe dağıtmıyoruz

EURO 2032'yi İtalya ile birlikte alan Türkiye'de maçların hangi stadyumlarda yapılacağı tartışma konusu oldu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, eleştirilere tepki gösterdi.

Spor 12 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi, EURO 2032'nin statlarına 2026'da karar vereceklerini söyledi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2032 için bildirilen statlar arasında Tüpraş Stadyumu’nun olmamasının üzerine tepki gösteren Beşiktaş’a yanıt verdi. Büyükekşi, “Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kale arkaları, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla büyütülecek ve 80 bin kişilik olacak. Stat tartışmalarına girmeyi doğru bulmuyorum. Biz başvuruda bulunduğumuzda 10’ar stat bildirmiştik. Bu stat sayısı 5’e düşecek. Bu da 2026 yılında yapılacak” dedi.

Büyükekşi konuşmasına şöyle devam etti: “Bugünden bunları konuşup suyu bulandırmanın manası da yok amacı da yok. 38 tane stadımız var. Bildirdiklerimizden de eleme yapmak zorundayız, belki bunları değiştirebiliriz. İstanbul’dan da belki stat sayısı 1’e düşecek. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz. Burada UEFA’nın kriterleri var, en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmemiz gerekiyor. Bu statlarda yapılacak maçların gelirleri ne kulüplere ne de TFF’ye gidecek.”

Resmen ilan edildi: Euro 2032 Türkiye ve İtalya'daResmen ilan edildi: Euro 2032 Türkiye ve İtalya’da

TFF Başkanı, “Dediğim gibi sadece 5 stat olacak. Bu bir İstanbul şampiyonası değil, Türkiye’de yapılacak bir organizasyon. Bu konuda polemik oluşturmak doğru değil. 2026’nın sonunda statlar belli olacak, orada da polemik olmaması lazım. Gönül ister ki 30 şehrimizde 30 statta yapabilsek” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’tan ‘Dünyanın en güzel stadı’ tepkisi

UEFA’da yapılan sunumda bildirilen statlar içerisinde Beşiktaş Stadyumu’nun olmaması özellikle siyah-beyazlı taraftarlardan tepki görmüştü. Beşiktaş ise sosyal medyadan stadın fotoğrafını paylaşarak “Dünyanın en güzel stadı burada” diyerek, TFF’nin kararına atıfta bulundu.

Ulufe ne demek?

Ulufe, Osmanlı İmparatorluğu’nda kapıkulu askerlerine, saraydaki ve devlet örgütlerindeki kimi görevlilere üç ayda bir verilen ücrete denir.

Türk futbolunun manzara-i umumiyesi: Mehmet Büyükekşi maçtan affını istemiş!Türk futbolunun manzara-i umumiyesi: Mehmet Büyükekşi maçtan affını istemiş!

Süper Kupa maçı nerede oynanacak?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan’da gerçekleştirilmesinin gündeme gelmesi hakkında da konuşan Büyükekşi şunları söyledi: “Suudi Arabistan ve Abu Dabi ile görüştüğümüzü daha önce söyledim. Anlaştığımız takdirde olabilir. Ama bu Türkiye Futbol Federasyonunun kendi başına yaptığı bir çalışma değil. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanlarından olur aldığımız bir çalışma. Anlaşırsak bu iki kulübümüzün rızasıyla yapılacak anlaşmayı kamuoyuna açıklayacağız. Henüz bir anlaşma yok. Olursa zaten ilk ağızdan bizden duyacaksınız, yetkisi olmayan kişilerin yaptığı açıklamalara itibar etmeyin.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.