Çalımbay’dan Aybaba’ya: Bir takıma çürük denmez

Beşiktaş'ta sportif direktör Samet Aybaba "Bu takım çürümüş" yorumunu yapmıştı. Bu yoruma takımın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'dan yanıt geldi. Çalımbay "Bir takıma çürük denmez" dedi.

Spor 22 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Rıza Çalımbay'dan Aybaba'ya "çürük takım" sitemi.

Beşiktaş sezonu istediği gibi geçiremedi. Şenol Güneş’le yola çıkan ekip Burak Yılmaz’la devam etti ardından Rıza Çalımbay’la anlaştı. Yaklaşık bir buçuk ay takımın başında kalan Çalımbay da aralık ayıyla beraber takımdan gönderildi. Fernando Santos’la anlaşan takım Portekizli hocayla da dikiş tutturamadı ve sezonu Serdar Topraktepe ile bitirme kararı aldı.

Söz konusu istikrarsızlık hakkında konuşan sportif direktör Samet Aybaba “İşimiz zor elimizde çürümüş çok kötü bir takım var” değerlendirmesini yapmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu beş maç sonra Süper Lig galibiyeti alan Beşiktaş’ta bu açıklama olay yarattı. Eski teknik direktör Rıza Çalımbay, Aybaba’ya karşı çıkarak “Hiçbir zaman bir takıma çürük denilemez. Ellerinde fırsat vardı, değiştirebilirlerdi. Transfer yapabilirlerdi. Yaptılar zaten. Formsuzluk olabilir, başka bir şey olabilir; ama çürük denilmez. Bir takıma çürük demek doğru değil. Doğru bir yaklaşım değil. Beşiktaş’ın her zaman hedefi şampiyonluktur. Dışarıdan bir antrenör getirmezlerse, teknik direktörlüğe en yakın isim Serdar Topraktepe. Bizimle de çalıştı. Yetkin bir insan. Elindeki oyuncular da iyi. Bence Beşiktaş’ı uzun vadede çalıştırabilir, iyi şeyler yapabilir” diye konuştu.

İşte sporun pazartesi gündemiİşte sporun pazartesi gündemi

‘Azerbaycan ve İran’dan teklifler geldi’

Çalımbay Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra aldığı tekliflerle ilgili “Azerbaycan ve İran’dan teklifler geldi. Ancak İran ile İsrail arasında savaş durumu ortaya çıktı. Kabul etmedim. Bir de ailemizde bir sağlık sorunu vardı. O nedenle gitmek istemedim. Ama hayırlısı olsun. Sezona hırslı başlayacağız. Nasıl Sivas’ta ve diğer takımlarda başarılı olduysak yine aynısını yapmak için başlayacağız” açıklamasını yaptı.

Çalımbay ayrıca Semih Kılıçsoy’la ilgili “Her an oyunun kaderini değiştirebilecek bir futbolcu. Ona sahip çıkmak gerekiyor. Şu anda millî takıma çok faydalı olabilir. 16 yaşındaki Mustafa Hekimoğlu da şans bulmalı. Özellikli bir santrfor. Serdar Topraktepe onu çok iyi tanıyor. Şans bulursa çok iyi futbolcu olur” sözlerini söyledi. Şampiyonluk mücadelesi hakkında “Şampiyonluk yarışı ortada görünüyor. Galatasaray iki sezondur çok istikrarlı gidiyor. Fenerbahçe şampiyonluğa daha çok ihtiyacı olan taraf, çok hırslılar. Bence şampiyon son hafta belli olacak” şeklinde konuştu.

Son dönemlerin en eleştirilen isimlerinden İsmail Kartal hakkında da konuşan futbol insanı şunları söyledi: “Takım içinde ne yaşandığını kimse bilemez. İsmail Kartal, maçı kazanmak için ekibiyle birlikte elinden gelen bütün gayreti gösterdi. Eski maçlara baktığımızda İsmail Kartal’ın yaptığı değişikliklerle bir sürü maç kazandılar. Bir maç kaybedilince her zaman antrenör suçlanıyor. Sezon başında bu yana oyuncu değişiklikleriyle kazandırdığı bir sürü maç var.”

Beşiktaş'ın yeni sezon yol haritası belli olduBeşiktaş’ın yeni sezon yol haritası belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.