Sergen Yalçın Trabzon’a teknik direktör olarak dönebilir

Son olarak Ziraat Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’ne elenen ve Orhan Ak’ın da istifasını vermesiyle teknik direktör arayışına başlayan Trabzonspor’da ön plana çıkan isim Sergen Yalçın.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor için Sergen Yalçın iddiası...

Sezona son şampiyon unvanıyla başlayan ancak istediği sonuçları alamayan Trabzonspor’da önce teknik direktör, sonra yönetim değişikliğine gidilmişti. Takımı 37 sene sonra şampiyonluğa taşıyan Abdullah Avcı’yla yollar ayrılmış, Ahmet Ağaoğlu’nun istifasının üzerine başkanlığa Ertuğrul Doğan gelmişti. Trabzon’daki değişim fırtınasının ardı arkası kesilmiyor.

Son olarak kupada Ankaragücü’ne 3-1 yenilerek elenen Trabzonspor’da geçici olarak görev yapan Orhan Ak, maçın hemen ardından istifasını vermişti. Ak, aslında göreve devam etmek istemediğini ancak yönetimin özel ricaları üzerine teklifi kabul ettiğini vurgulamıştı. Ancak bu görevin süresi uzun olmadı.

Trabzonspor'un değil Türk futbolunun kısır döngüsü! Şampiyonluktan çöküşe...Trabzonspor’un değil Türk futbolunun kısır döngüsü! Şampiyonluktan çöküşe…

Eski Beşiktaşlıdan bir başka eski Beşiktaşlıya

Trabzonspor, Eddie Newton’ın ayrılığından sonra Abdullah Avcı’yla anlaşmıştı. Avcı, Trabzonspor’dan önce son olarak Beşiktaş’ı çalıştırmıştı. DHA’nın haberine göre Karadeniz temsilcisinin gündeminde bir başka eski Beşiktaş çalıştırıcısı Sergen Yalçın var.

Yalçın, futbolculuk döneminde Trabzonspor formasını terletmişti. Son olarak Beşiktaş’ta görev yapan teknik adam, siyah-beyazlılarla beraber bir Süper Lig şampiyonluğu bir de Türkiye Kupası zaferi yaşamıştı.

Tolunay Kafkas, Trabzonspor'un sezonunu bitirdi! Orhan Ak istifa ettiTolunay Kafkas, Trabzonspor’un sezonunu bitirdi! Orhan Ak istifa etti

Habere göre Adana Demirspor’u çalıştıran Vincenzo Montella, Fatih Karagümrük’ün İtalyan teknik patronu Andrea Pirlo ve Kayserispor’un genç çalıştırıcısı Çağdaş Atan’ın isimleri, halihazırda görevlerine devam ettikleri için arka planda tutuluyor. Yeni başkan Ertuğrul Erdoğan’ın Trabzonspor’un 22 günde 4 maç yapacağı zorlu lig süreci öncesinde teknik direktörün ismini netleştirmek adına Sergen Yalçın’la hızlı bir şekilde iletişime geçeceği ileri sürülüyor.

Trabzonspor, her ne kadar bu sezon hedeflerinden uzak kalmış olsa da gelecek sezonun planını sağlık bir şekilde yapmak için yeni teknik direktörüyle bir an önce el sıkışmak istiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.