Carlo Ancelotti: Arda Güler eski seviyesine kavuştu, Mallorca maçında süre vermeye çalışacağım

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti 18 yaşındaki genç yetenek Arda Güler'in sakatlığı atlattığını açıkladı.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Arda Güler Mallorca maçında sahalara dönebilir.

Geçen yaz transfer döneminde Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon euro bonservis ve 10 milyon euro bonuslar karşılığında transfer olan Arda Güler sakatlıkların pençesinde kurtulup sahaya çıkamadı. Arda yaz aylarında menisküsünden sakatlanıp ameliyat oldu. Eylül sonunda sahaya dönen genç yıldız bu kez de adale sakatlığı yaşadı ve bir süre daha takımdan ayrı kaldı. Arda bu sakatlığı atlattıktan sonra idmanda benzer bir kas sakatlığı daha yaşadı ve yine bir süre takımdan ayrı kaldı.

2023 yılını Real Madrid forması giyemeden kapatan Arda yıl sonuna doğru takımla idmanlara katılmaya başladı. Geçenlerde gelen idman görüntülerinde Arda’nın yavaş yavaş formunu yakaladığı görülüyordu. Ülke basınından Marca da oyuncunun Mallorca maçında süre alabileceğini belirten haberler yaptı. Söz konusu haberleri Carlo Ancelotti doğruladı.

Arda Güler'den Bellingham'a yanıtArda Güler’den Bellingham’a yanıt

Geçenlerde kulübüyle 2026 yılına kadar sözleşme uzatan deneyimli İtalyan antrenör Carlo Ancelotti “Arda Güler eski seviyesine kavuştu. Bize çok faydası olacak. Daha çok genç ve onun için acele etmiyoruz. Önünde parlak bir gelecek var. Yarın oynar mı? Birlikte göreceğiz. Yapabilirsem süre vereceğim. Olmazsa bir sonraki maçta” dedi. Arda Madrid’in Mallorca maçı kadrosunda kendine yer buldu.

Real Madrid yarın LaLiga’nın 19. haftasında sahasında Mallorca ile mücadele edecek. Maç 21.15’te başlayacak. Ancelotti karşılaşmaden önce başka konularda da bilgi verdi. Deneyimli çalıştırıcı Vinicius Jr ve Carvajal gibi isimlerin de sakatlığı atlattığını söyledi. Ancelotti sözlerine Camavinga ve Mendy’nin yakın zamanda hazır olacağını da ekledi. Ancelotti transfer iddiaları için de “Savunmacı almayı düşünmüyoruz. Bu bölge için zaten Rüdiger ve Nacho gibi isimler var. Ayrıca Tchouaméni ve Carvajal de stoper oynayabiliyor” dedi.

Carlo Ancelotti, Real Madrid ile devam ediyorCarlo Ancelotti, Real Madrid ile devam ediyor

Real Madrid ligin ilk yarısının büyük bölümünü sezonun flaş ekibi Girona’yı takip ederek geçirmiş. Ancak ilk devrenin son haftasında rakibinin puan kaybetmesiyle 45 puan ve averajla liderliği almıştı. Üçüncü sıradaki Atletico Madrid ve dördüncü sıradaki Barcelona’nın 38’er puanı var. Real Madrid Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Leipzig’le eşleşmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.