Carlo Ancelotti, FIFA’ya posta koydu: Katılmayacağız

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayaçaklarını duyurdu: Tek maçımız 20 milyon euro değerinde. FIFA bu tutarı bize turnuva için vermeye çalışıyor.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Carlo Ancelotti, hem LaLiga hem Şampiyonlar Ligi'ni zirvede bitirdi.

2023/24 sezonu üç kupayla tamamlayan Real Madrid’de teknik direktör Carlo Ancelotti, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’na katılmayacaklarını söyledi. İtalyan basınından Il Giornale verdiği röportajda Ancelotti, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın Real Madrid’e ekonomik olarak bir yararının olmadığına dikkat çekti.

Ancelotti, “Real Madrid, diğer kulüpler gibi daveti reddedecek. FIFA, yeni formatıyla düzenlenecek Kulüpler Dünya Kupası’na takımların katılmayacağını unutuyor. Tek bir Real Madrid maçı 20 milyon değerinde. FIFA bu tutarı bize turnuva için vermeye çalışıyor” dedi.

FIFA, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamayla Kulüpler Dünya Kupası’nın yeni formatını duyurdu. 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ABD’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyona altı konfederasyondan 32 takım katılacak. Dörderli sekiz grubun olacağı turnuvada takımlar, birbiriyle tek maç yapacak ve grubunu ilk iki sırada tamamlayanlar bir üst tura yükselecek. Sonraki turlar tek maç üzerinden oynanacak. Turnuvada üçüncülük karşılaşması oynanmayacak.

Irkçılık gol yedi: İlk kez hapis cezasıIrkçılık gol yedi: İlk kez hapis cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.